Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #9: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Oranjeleeuwinnen Europees kampioen!

Geschiedenis in het Nederlandse voetbal! De Oranjeleeuwinnen hebben in eigen land de Europese titel veroverd. In De Grolsch Veste versloegen de dames Denemarken met 4-2. Vivianne Miedema (2x), Lieke Martens en Sherida Spitse tekenden voor de treffers en brachten zo heel Nederland in extase.

DIT TEAM IS GOUD, EUROPEES KAMPIOEN🏆🥇 #ONSEK #oranjeleeuwinnen #trots

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekss) op

Gay parade in Amsterdam

Gay Parade, Canal Parade, Pride Amsterdam, het maakt niet uit hoe het heet. Waar het om gaat, is dat bij dit feest iedereen op zijn of haar seksuele voorkeur zonder schaamte kan uiten. Een groot feest dus voor de LHGBTQ-gemeenschap, die afgelopen zaterdag op boten door de Amsterdamse grachten vaarden.

Opnieuw Coolsingel Feyenoord?

En weer kan Feyenoord een prijs aan haar palmares toevoegen. De strijd om de Johan Cruijff Schaal werd zaterdag tegen Vitesse 1-1 in De Kuip, waarna de Rotterdammers via penalty’s wonnen. Moment was de wedstrijd was echter de gelijkmaker van de Arnhemmers. Dankzij de videoscheidsrechter werd de 2-0 van Feyenoord afgekeurd en een strafschop aan Vitesse gegeven. Het geeft aan hoe belangrijk moderne technologie in het voetbal kan zijn. Bekijk hieronder het cruciale moment.

#Eiergate nog niet opgelost

Het heeft heel Nederland op zijn kop gezet. Zijn jouw eieren wel of niet giftig? Het leidde tot grote paniek bij alle eiereters en supermarkten wisten niet hoe snel ze verkeerde eieren van leveranciers uit de schappen moesten halen. Maar is het nu ook opgelost? Dat is de grote vraag. Het lijkt er (nog) niet op, maar alles wat nu in de schappen ligt, is gelukkig veilig om te verorberen.

De laatste van Bolt

Twaalf Olympisch gouden medailles en wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter sprint. Je kunt gerust zeggen dat Usain Bolt een levende legende is en tot één van de grootste sporters aller tijden hoort. In de nacht van zaterdag op zondag liep de Jamaicaan zijn laatste 100 meter op het WK in Londen. Daar eindigde hij als derde (Justin Gatlin won).

Lees ook: Koffiepraat #8

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: