Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #47: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Trump aangekomen in Noord-Korea

Na een opmerkelijke top met de G7 is Donald Trump in Singapore geland voor de top met Noord-Korea. Zondagmiddag landde hij in het Aziatische land, waar Kim Jong-Un enkele uren daarvoor arriveerde. Er wordt daar gesproken over het mogelijke stoppen van de ontwikkeling van kernwapens aan Un’s zijde.

We kijken veel minder tv

Uit onderzoek van Stichting Kijkonderzoek (SKO in het kort) blijkt dat we tegenwoordig massaal de televisie links laten liggen. In vergelijking met vorig jaar zetten 300.000 mensen minder het toestel aan! Een aantal wat met de week groter wordt. De alternatieven? Netflix, YouTube en een goed boek.

De laatste van Tan

Na vijf jaar en meer dan 1000 afleveringen presenteerde Humberto Tan afgelopen vrijdag zijn laatste RTL Late Night. Bijna 1,3 miljoen mensen zagen hoe hij geëmotioneerd afzwaaide. Na de zomer neemt Nieuwsuur-presentator Twan Huys het stokje over.

Nadal wint Roland Garros!

Voor de elfde maal heeft de Spanjaard Rafael Nadal het toernooi van Roland Garros gewonnen! Op het Franse gravel rekende hij – ondanks kramp in de derde set – zakelijk af met de Oostenrijker Dominic Thiem (6-4, 6-3, 6-2). Bij de vrouwen wist Simona Halep een dag eerder te winnen. Zij bleek in drie sets te sterk voor Sloan Stephens (3-6, 6-4, 6-1).

Max Verstappen

In een ietwat saaie Grand Prix wist Max Verstappen zijn tweede derde plaats van het seizoen te pakken. In een solide race hoefde hij alleen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas voor zich te duiden. Opmerkelijk was het moment waarop de finishvlag een ronde te vroeg tevoorschijn werd getoverd, maar het had geen invloed op het eindresultaat.

Lees ook: Koffiepraat #46

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: