Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #46: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Leefbaar buitenspel gezet

In Rotterdam is de politieke bom gebarsten. Bij de coalitieonderhandelingen voor de gemeenteraad zijn VVD, GroenLinks, D66, PvdA, CDA en CU-SGP nu aan zet en laten ze Leefbaar Rotterdam – de partij van Joost Eerdmans – voor wat het is. Als dit slaagt komen ze aan de kleinst mogelijke meerderheid.

Kiki Bertens uitgeschakeld

Het was ook een moeilijke opgave tegen voormalig nummer één van de wereld Angelique Kerber, maar Kiki Bertens heeft de derde ronde van Roland Garros niet overleefd. Zaterdag verloor ze met 6-7 (4) – 6-7 (4) van de Duitse. Kiki kreeg grote kansen op een goede afloop, maar het mocht helaas niet baten.

Politie Rotterdam in opspraak

Veel ophef over een filmpje in Rotterdam, waarbij te zien is hoe een agent in de havenstad zich zijn meest hardhandige kant laat zien. Te zien is hoe hij een tik krijgt van een vrouw en vervolgens zelf zijn temperament volledig verliest. Bijt hij van zich af of slaan bij hem de stoppen door? Dat is de grote vraag.

Wie volgt Zidane op?

Dat is natuurlijk de grote vraag. Drie seizoenen was de Fransman de eindbaas van Real Madrid en nu geeft hij – na drie CL-zeges op rij – het stokje door aan een ander. De vraag is nu: wie volgt hem op? Wordt het Arsène Wenger, Louis van Gaal, Antonio Conte of Guti?

Lees ook: Koffiepraat #45

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: