Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #45: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Nog geen regering Italië

De Italiaanse bevolking moet nog heel even wachten op een nieuwe regering. Kandidaat-premier Guiseppe Conte was aan het onderhandelen met Lega en de Vijfsterrenbeweging om een coalitie te vormen, maar dat is (voorlopig) nog niet geslaagd. Reden hiervoor is de Italiaanse president Sergio Mattarella, die zijn veto stelt tegen een benoeming van de eurosceptische professor Paolo Savona (81) als minister van Economie.

Spektakel in CL-finale

Wie de Champions League-finale zaterdag heeft laten schieten, heeft behoorlijk wat gemist! We zagen hoe een emotionele Mo Salah geblesseerd van het veld moest, doelman Karius Liverpool de beker met twee akelige blunders door de neus boorde en we zagen hoe Gareth Bale voor één van de mooiste CL-doelpunten ooit tekende. O ja, en het werd 3-1 voor Real Madrid, waarmee ze voor de derde keer op rij de ‘Cup Met De Grote Oren’ wonnen.

Max herstelt schade in Monaco

De kansen voor een GP-overwinning van Max Verstappen waren vooraf levensgroot, totdat hij in de laatste vrije training crashte. Het gevolg: achteraan starten. Iets wat dodelijk is in de straten van Monaco. Toch knokte Mad Max zich nog naar een negende plaats. Winst was er voor ploeggenoot Daniel Ricciardo, voor Sebastian Vettel en Lewis Hamilton.

Indy 500 prooi voor Power

De Australiër Will Power had de kracht om dit jaar de Indy 500 op zijn naam te schrijven. Na 200 rondjes en 500 mijl bleek hij de beste te zijn. Met nog vijf rondes voor de boeg leek het een driestrijd te worden tussen Power, Wilson en Harvey, maar de laatste twee moesten plots naar de pits. Zo was het weliswaar een kleine anticlimax, maar de smaak van de overwinning was voor Will Power daardoor niet minder zoet.

Tom grijpt nét naast Giro

Chris Froome heeft dit jaar de Giro d’Italia gewonnen. Een prijs die hij volgens sommigen moet delen met zijn astmapuffertje. Op de een-na-laatste bergrit presteerde hij buitenaards, door 80 kilometer lang met een ruime voorsprong voor Tom Dumoulin uit te rijden. Het leverde hem een dermate grote marge op dat de Brit met Keniaanse roots nu officieel de drie grote rondes heeft gewonnen. Dumoulin werd dus tweede (heel knap!) en Miguel Ángel López werd derde.

Lees ook: Koffiepraat #44

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: