Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #43: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Renate Dorrestein overleden

Op 64-jarige leeftijd is schrijfster Renate Dorrestein overleden. Dorrestein leed al enige tijd aan slokdarmkanker en besloot zich hiervoor niet te laten opereren. Haar bekendste werken zijn Een Hart Van Steen en De Stiefmoeder. Onlangs bracht ze nog Dagelijks Werk uit, waarin ze terugblikt op haar rijke schrijferscarrière.

Bevrijdingsdag!

Onder het genot van het mooie weer was het zaterdag tijd om met vrienden naar alle bevrijdingsfestivals in het land te gaan. De dag na dodenherdenking (waar iedereen twee minuten stil was) reisden Ronnie Flex en dj Fedde Le Grand in een helikopter het land door om op te treden en – zoals dat heet – ‘de vrijheid door te geven’.

Dumoulin even in het roze

De Giro d’Italia 2018 had niet beter voor Tom Dumoulin kunnen beginnen. In de proloog pakte hij de winst en de roze leiderstrui! Deze moest hij echter in de tweede etappe weer uit handen geven aan Rohan Dennis, die in de tussensprint bonificatiesecondes pakte. Toch staat Dumoulin er uitstekend voor om ook dit jaar een goede Ronde van Italië te rijden.

Einde Eredivisie

We hebben 34 speelronden achter de rug en dat betekent dat het reguliere seizoen van de Eredivisie erop zit. Geen noemenswaardige uitslagen (wél lekker veel doelpunten!) en dus maken enkele ploegen zich op voor play-offs. FC Utrecht, Vitesse, ADO Den Haag en sc Heerenveen gaan voor Europees voetbal, Sparta en Roda JC strijden om lijfsbehoud in de nacompetitie.

El Clásico kent geen winnaar

Hoewel Real Madrid geen erehaag wilde maken voor de kersverse landskampioen Barcelona werd er een zeer boeiende Clásico in Camp Nou afgewerkt: 2-2. Tweemaal kwam Barca op voorsprong door doelpunten van Luis Suárez en Lionel Messi, maar Cristiano Ronaldo en Gareth Bale (met een beauty!) voorkwamen een nederlaag van de Madrilenen. Omdat wij de beroerdste niet zijn hebben we speciaal voor jou een samenvatting van deze heerlijke pot hieronder gezet.

https://www.youtube.com/watch?v=rAByA1QSJhc

Lees ook: Koffiepraat #42

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: