Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #42: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

De ‘after-Koningsdag-dip’

Tja, daar zit je dan achter je bureau met nog altijd een enorme kater. Afgelopen vrijdag was alweer de vijfde Koningsdag en dat was voor velen voldoende reden om het (iets te) uitgebreid te vieren. Nu ben je misschien nog steeds bezig om de nasmaak weg te spoelen, maar laten we niet vergeten dat het allemaal de moeite waard was!

Storing op Schiphol

Door een ernstige stroomstoring was er zondagochtend op Schiphol grote overlast. Meer dan 40 vluchten werden geschrapt en ook nu nog kampen uitgaande vluchten met grote vertragingen. Zeer pijnlijk voor degenen die er – in verband met de meivakantie – even tussenuit wilden.

Twee dagen geen bussen

Vandaag en dinsdag moeten OV-reizigers het zonder busverkeer doen, want alle Nederlandse chauffeurs gaan staken. Door het hele land leggen deze het werk neer om aandacht te vragen voor meer salaris en ook meer plaspauzes. De mensen die het geluk hebben om thuis te werken komen goed weg. De rest moet een alternatieve weg vinden.

Nieuw drama Verstappen

Wéér een raceweekend waar Max Verstappen niet graag op terug kijkt. In China hadden we het incident met Sebastian Vettel en ditmaal schoven hij en Ricciardo na een aanvaring in Baku (Azerbeidzjan) van de baan. Hoe spectaculair de race ook was, bij het team van Red Bull Racing zal over het onderstaande incident flink worden nagepraat.

Toch een schaal in Amsterdam

Alleen dan voor Jong Ajax. In de Jupiler League legde de ploeg van Michael Reiziger beslag op de schaal, nadat ze met 2-1 van MVV wonnen. Doordat Fortuna Sittard ook won (1-0 tegen Jong PSV) en N.E.C. gelijkspeelde tegen FC Dordrecht (3-3) is de club uit Sittard zeker van promotie naar de Eredivisie.

Lees ook: Koffiepraat #41

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: