Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #40: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Trump valt Syrië aan

Het hing al een tijdje in de lucht, maar toch sloeg het nieuws in als een bom: Amerika heeft een gerichte aanval op Syrië uitgevoerd, nadat er schijnbaar voldoende aanwijzingen waren dat de chemische aanval op Syrische burgers van Russische makelij was. Premier Rutte noemde namens Nederland de aanval “proportioneel en weloverwogen”.

Dotan en de twitterende trollen

De gunfactor bij Dotan is in rap tempo afgenomen, nadat bekend werd dat hij 140 trollen inzette om zijn krediet op te vijzelen. Deze trollen vertelden onder andere over de bijzondere bezoekjes die Dotan aan mensen bracht, terwijl dit nooit het geval was. De affaire kwam door onderzoek van de Volkskrant aan het licht.

PSV kampioen!!

We hebben al het hele seizoen bericht dat de ‘platte kar’ bijna de Eindhovense straten op kon, maar nu is officieel het geval. Door een 3-0 winst op directe concurrent Ajax kon de schaal in eigen stadion omhoog worden gehouden. Treffers van Gastón Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn zorgden voor een ongekend titelfeest, terwijl rode kaarten voor Niko Tagliafico en Siem de Jong de Amsterdamse misère alleen maar groter maakten.

Max maakt geen goede indruk in China

Ongeveer twintig rondjes voor het eind leek Max Verstappen door een goede bandenstrategie de beste papieren voor de overwinning in de Grand Prix van China te hebben, maar stunts bij zowel Lewis Hamilton als Sebastian Vettel gooiden roet in het eten. Hij werd vijfde na een tijdstraf van tien seconden. Ploeggenoot Daniel Ricciardo pakte de winst, voor Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen. Het incident met Vettel is hieronder te bekijken.

Valgren winnaar Amstel Gold Race

De voorjaarse wielerklassiekers hebben nu ook Nederland bereikt. Na de Ronde van Vlaanderen (winst Niki Terpstra!) en Parijs-Roubaix (winst Sagan, Terpstra derde) was het nu de beurt aan de Amstel Gold Race. Daar wist de Deen Michael Valgren te winnen, voor Roman Kreuziger. Bij de vrouwen was er wél Nederlands succes. Daar schreef Chantal Blaak deze race op haar naam.

Lees ook: Koffiepraat #39

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: