Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #4: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

De Tour is weer ‘en route’

Het grootste wielerfestijn van het jaar is zaterdag weer van start gegaan. In Düsseldorf streden bijna 200 renners om het geel door middel van een korte tijdrit. Deze wordt gepakt door de Brit Geraint Thomas. Ook in de tweede rit (gewonnen door Marcel Kittel) heeft hij deze trui nog altijd om zijn schouders.

Happy Canada Day!

De noordelijke buren van de Verenigde Staten vierden hun 150ste verjaardag. Op 1 juli werd bij dit jubileum groots stilgestaan. Enkele bekende Canadezen zijn premier Justin Trudeau en zangers als Justin Bieber, Bryan Adams en Nelly Furtado.

Duitsland winnaar Confederations Cup

Echt spannend was het niet, maar Die Mannschaft pakte overtuigend de titel bij de Confederations Cup. In de finale won het simpel van Chili met 0-1. Doelpuntenmaker was Lars Stindl. De Confederations Cup is het landentoernooi voor het WK waar het thuisland (Rusland), de wereldkampioen en kampioenen uit alle werelddelen tegen elkaar spelen.

Zeiljacht kapseist in België

Een groot drama voor de kust van Oostende. Het jacht Capella kapseisde, waarbij twee Nederlanders en vermoedelijk ook één Belg (die nog vermist wordt) om het leven kwamen. Volgens de overlevenden brak de kiel van het jacht af, waardoor de Capella meteen omsloeg.

Trump geeft CNN klappen

Niet letterlijk, wel verbaal en door middel van – hoe anders – een tweet. Eentje waarbij hij net buiten de boksring iemand van CNN ‘neerhaalt’. Tussen aanhalingstekens inderdaad, want… want… ach, kijk zelf maar.

Lees ook: Koffiepraat #3

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: