Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #3: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Spoorloos-mannen weer terecht

Een week lang leefden Spoorloos-presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender tussen hoop en vrees, maar vrijdagavond werd het duo na een gijzeling in Colombia dan eindelijk vrijgelaten. In een interview vertelden ze dat ze vreesden voor hun leven. “We hebben voor ons leven moeten vechten toen we met de guerrilla’s voor het leger de jungle in vluchtten. We liepen 10 tot 18 uur per dag. Op gympies, in een overhemd. Dan ga je in een overlevingsstand. Wonder boven wonder hebben we het gered. Kom je hier nog uit? Zal er ooit nog iemand zijn die mij terug ziet? Dat zijn geen fijne gedachten.”

Drama in Pakistan

Bijna 150 doden bij een groot ongeluk met een tankwagen. Toen deze op de weg kantelde zagen vele Pakistanen hun kans schoon om weglekkende benzine weg te kapen en voor zichzelf te gebruiken. Maar toen ging het mis. De olie vatte vlam toen iemand dichtbij de wagen een sigaret opstak. Het gevolg is een bloedbad en een groot aantal doden.

Wéér valt Max uit

Twaalf rondjes heeft Max Verstappen rond mogen rijden, maar toen vond hij door motorproblemen in de Grand Prix van Azerbeidzjan (Baku) zijn Waterloo. Ploeggenoot Daniel Ricciardo won de race, gevolgd door Valtteri Bottas en Lance Stroll. Wat echter het meeste opzien baarde was het incident tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Terwijl de coureurs achter de safety car reden, gaf Hamilton de Duitser een breaktest, waarna Vettel tegen de Brit opbotste. Dat liet Vettel niet over zijn kant gaan, want hij reed enkele secondes later expres tegen de Mercedes van Hamilton aan. Niet bepaald sportief.

https://www.youtube.com/watch?v=k9dt7ACMtLM

Eid Moebarak

Aan alle moslims die een maand lang gevast hebben: Eid Moebarak, oftewel: gezegende feestdag. 29 dagen vasten is niet makkelijk, zeker niet met het warme weer van de afgelopen tijd. Dus hulde aan jullie en veel plezier met het Suikerfeest!

Frank de Boer naar de Premier League

Meer dan een half jaar heeft hij zonder werk gezeten, maar nu heeft Frank de Boer een nieuwe club te pakken: Crystal Palace. Na zijn ontslag bij Internazionale is het tijd voor De Boer om te laten zien dat hij wel degelijk buiten de landsgrenzen kan presteren. Met de Engelse ploeg heeft de oud-Ajax trainer de taak The Eagles Europees voetbal te bezorgen. Een lastige taak, aangezien Palace afgelopen seizoen veertiende werd. Bij de club zal Frank niet de enige Nederlander zijn. Ook linksback Patrick van Aanholt staat er onder contract.

Lees ook: Koffiepraat #2

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: