Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #2: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Bosbranden Portugal

Laten we beginnen met het belangrijkste en meest treurige nieuws dit weekend. Een drama namelijk voor de inwoners en omstanders van het Portugese Pedrógão Grande. Door een blikseminslag ontstond er een gigantische bosbrand met een dodenaantal van minimaal 62. Het is dan ook niet verrassend dat er drie dagen van nationale rouw zijn afgeroepen.

Keizer nieuwe trainer Ajax

Een man met nog weinig ervaring in het professionele voetbal, maar Marcel Keizer is de man die Ajax aan nieuwe prijzen moet helpen. De oud-trainer van sc Cambuur komt van Jong Ajax en is daarmee met een groot deel van de selectie bekend. En het schijnt dat hij ook goed om kan gaan met assistent Dennis Bergkamp. Één van de redenen waarom Peter Bosz naar Borussia Dortmund vertrok.

Porsche wint Le Mans

Misschien wel hét race-evenement van het jaar. 24 uur lang worden mens en machine op het Franse ‘Circuit de la Sarthe’ in Le Mans getest. De winnaars van de zater- en zondag? Porsche was de grote winnaar door als eerste over de finish te rijden. Grote verrassing was echter de wagen van (onder meer) de Nederlander Ho-Pin Tung. Lange tijd lag hij aan kop, maar moest uiteindelijk genoeg nemen met een tweede plaats. Wel wist hij het LMP2-klassement te winnen. Ook deed er een Nederlands team mee met Jan Lammers, Ruben Barrichello en Jumbo-topman Frits van Eerd. Zij eindigden knap als veertiende.

Barbecueweer

Je dacht toch niet dat we het prachtige weer zomaar lieten passeren, alsof het er niet was? Met de hoge temperaturen was dit weekend ideaal om de barbecue erbij te pakken en er een goed stuk vlees op te leggen. Bijna dertig graden op zondag! Dat vraagt, nee, schreeuwt om de geur van kolen, vlees en kruiden.

Vaderdag

Weet je wat er nog meer deze zondag was? Precies, de dag waarop jij jouw vader in het zonnetje zette. Want vaderdag kun je niet zomaar voorbij laten gaan. Grote vraag is alleen: wat heb jij eraan gedaan? Of ben je zelf in de prijzen gevallen? Hoe dan ook, het is en blijft een dag om stil te staan bij de man die jou groot heeft gebracht.

Lees ook: Koffiepraat #1

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: