Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #12: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Toch geen ‘Jesse’ op tv

Na een storm van kritiek en verontwaardiging van de PVV en het Forum voor Democratie heeft BNNVARA besloten de documentaire ‘Jesse’ (over Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks) toch niet uit te zenden. Er zou sprake zijn van propaganda, aangezien er belastinggeld in een programma over een politicus is gestopt, zonder dat dit in de zendtijd van politieke partijen valt.

Harvey haalt uit in Texas

De orkaan Harvey heeft in Texas huisgehouden. Met een geschatte schade van ongeveer 40 miljard dollar en drie mensen die overleden zijn, wordt het gezien als één van de zwaarste orkanen in de geschiedenis van Amerika. Inmiddels is volgens het National Weather Service de orkaan afgezwakt tot ’tropische storm’.

Mayweather wint ‘Moneyfight’

Na maandenlang vooruitblikken vond in de nacht van zaterdag op zondag dan eindelijk het gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor plaats. En hoewel McGregor de eerste paar rondes agressief begon, kwam hij de laatste rondes energie tekort om fatsoenlijk in de ring te staan. Mayweather won door een TKO (technische knock-out) en kan tussen de 300 en 350 miljoen dollar bijschrijven.

Goud en goud op EK hockey

Zowel de mannen als de vrouwen wisten het EK hockey in eigen land winnend af te sluiten! De vrouwen wisten zaterdag met 3-0 van België te winnen, de mannen pakten een dag later het goud, door de Belgen met 4-2 (na een 2-0 achterstand) te verslaan. Zo kreeg het toernooi in Amstelveen het einde dat het verdiende.

Wéér geen punten voor Max op ‘eigen grond’

Het zit ook niet mee voor Max Verstappen. Na een korte zomerstop was het tijd om in België (Spa Francorchamps) voor 80.000 Nederlanders zijn talent te laten zien. Dat duurde jammer genoeg acht rondjes. Opnieuw kon Verstappen door motorproblemen de race niet uitrijden. Hij reageerde dan ook furieus voor de camera van Ziggo: “Op zo’n manier doorgaan heeft geen zin.”
De Grand Prix werd gewonnen door Lewis Hamilton, voor Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo.

Lees ook: Koffiepraat #11

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: