E-sports-Nederland-Dota-2

Kassa! Nederlands e-sports-team wint meer dan tien miljoen dollar

Wie nog altijd denkt dat gamen niks meer dan een hobby is, zal een keertje extra achter zijn oren krabben. Een Nederlands e-sports-team is er namelijk in geslaagd een toernooi te winnen, waarbij de hoofdprijs een bedrag van 10,8 miljoen dollar is. Kassa!

Het immense bedrag wist het Nederlanse team (Team ‘Liquid’) te winnen tijdens een toernooi van het oorlogsspel Dota 2. Daarin versloegen ze het Chinese ‘Newbee’.

Oprichter van het team, Victor Goossens liet, onder andere met deze tweet, weten dat hij erg trots is op zijn team.

Prijzengeld e-sports

Dat het prijzengeld zo hoog ligt, is mede te danken aan de wereldwijde opkomst die e-sports de afgelopen jaren maakt. De mogelijkheid om via streamingsdiensten als Twitch mensen over de hele wereld te bereiken, zorgt ervoor dat de bekendheid explosief is gestegen. Daardoor is het ook eenvoudiger geworden om het prijzengeld per toernooi omhoog te schroeven.

In Nederland zijn we minder bekend met e-sports. Het meest aansprekende voorbeeld is de E-Divisie. Hierin nemen Eredivisieclubs het tegen elkaar op door e-sporters FIFA tegen elkaar te laten spelen. Dat ook daar de gemoederen hoog op kunnen lopen, bleek wel een aantal weken geleden. Toen werd de e-sporter van PSV ontslagen, nadat er een aantal ‘opmerlijke’ oude tweets van hem werden opgerakeld.

Dota 2

Maar genoeg over onze E-Divisie. Alle credits zijn op dit moment voor Team ‘Liquid’, die met Victor Goossens een heel lekker bedrag aan prijzengeld wisten binnen te slepen, door een toernooi van het oorlogsspel Dota 2 te winnen. Wat dat precies is? Het filmpje hieronder maakt het een stuk duidelijker.

https://www.youtube.com/watch?v=GGtqQYaznBA

Bron: RTLZ

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: