japan-gratis-huis-kopen

‘Japan zet massa’s huizen voor een prikkie te koop’

Wie er al jaren van droomt om zijn leven voort te zetten in Japan, heeft nu de kans van zijn leven! Volgens Insider wordt er een groot aantal woningen voor een prikkie te koop gezet. Haal je kimono dus van zolder, want dit is de ultieme kans om naar het Aziatische land te emigreren.

Gratis woningen Japan

De Japanse regering zet op dit moment een plan in de stijgers om het aantal leegstaande woningen terug te dringen. Een rapport uit 2013 meldt namelijk dat dit aantal op een schokkend hoog aantal van acht miljoen staat! De reden? Al het natuur- en nucleaire geweld in Japan en de vergrijzing. Het helpt ook niet mee dat een grote groep Japanners huizen waar mensen een onnatuurlijke dood zijn gestorven als vervloekt ziet.

Voor buitenlanders zal dit een kans van hun leven zijn. Japan staat niet voor niets in de bovenste regionen van landen waar mensen het liefst naar emigreren. Ook voor vakanties is het ideaal. Zo is hier bijvoorbeeld te lezen waarom het perfect is om Japan in je eentje te ontdekken.

Ollolai in Azië?

Hoe het precieze plan voor het terugdringen van de leegstand in Japan eruit ziet, is nog niet helemaal duidelijk. Wel is de kans groot dat een groot aantal huizen voor een appel en een ei worden verkocht.  Het heeft er op deze manier echter alle schijn van dat we wederom te maken krijgen met één euro-woningen. En dat doet weer denken aan het RTL4-programma Het Italiaanse Dorp Ollolai. Voor degenen die het gemist hebben: dat is een programma waarbij vijf stellen naar het Sardijnse dorpje verhuisden. Daar knapten ze een oude woning op die ze voor een euro kochten en moeten ze zo goed mogelijk integreren in het Italiaanse dorpje.

De meest opvallende kandidaten waren hier Sandra en Marcello. Het eigenzinnige koppel veroverde de harten van de inwoners door hun eigen likeur te maken: ‘limonello met een twist’.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: