pubquiz-vragen-bedenken

Goede vragen voor een pubquiz bedenken: zo laat jij iedereen zweten

Er zijn weinig dingen zo leuk als een pubquiz. Op vrijdagavond ben je met een aantal vrienden in de kroeg. Biertje erbij, nog een paar biertjes en ondertussen verlies je jezelf compleet in het beantwoorden van de raarste vragen. Want jij bent een winnaar en doet er alles aan om zo hoog mogelijk te eindigen, wat de prijs ook is.

Denk je nu bij jezelf: ‘ik wil zelf een pubquiz organiseren’, dan is dat top. Het kan echter best lastig te zijn om dit voor elkaar te boksen. Locatie, prijs en promotie zijn voor jou een eitje, maar goede vragen voor een pubquiz bedenken is andere koek. Daarom helpen wij je een handje, door enkele nuttige tips te geven.

Goede vragen voor een pubquiz:

Makkelijk, normaal of moeilijk?

Dat hangt volledig van jouw doelgroep af. Doe je een pubquiz in de voetbalkantine en gaan de vragen alleen maar over ’the beautiful game’? Dan kun je zo ver de diepte in gaan als je zelf wilt. Laat die hersens maar eens goed kraken. Vragen wie de nieuwe trainer van Real Madrid is, is leuk. Maar welke Argentijnen hebben ná Santiago Solari het maagdelijk wit gedragen? Vraag niet wie het WK in 2006 won, maar welke speler de beslissende penalty miste. Ga je voor één specifiek thema, wees dan niet bang om het écht moeilijk te maken.

Muziek

Beperk jezelf hier vooral niet tot nummers die artiesten hebben uitgebracht. Denk bijvoorbeeld ook aan audiofragmenten, waarbij iedereen moet raden welke stem het is. En kies je wel voor muziek (wat natuurlijk het leukst is), denk dan ook na over nieuwe spelvormen. Wat dacht je van een duel, waar twee groepen zo snel mogelijk een nummer en de artiest moeten noemen, omdat de verliezer niet meer mee mag doen. Of een karaoke om een groot aantal punten op te rapen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Beeld

Beeldfragmenten maakt een pubquiz veel levendiger. Eindeloos lang droge vragen oplepelen is ook niet leuk. Een beetje afwisseling is nodig en dat is waar het beeld om de hoek komt kijken. Laat een filmpje halverwege stoppen, waarna de rest moet bepalen hoe het afloopt. Of kies ervoor om een fragment van een film te laten zien, waarna de rest een aantal vragen daarover moeten beantwoorden.

Foto’s

Het lijkt zo simpel. Je pakt een reeks foto’s van – we noemen maar wat – acteurs en de rest moet er namen bij verzinnen. Maar je kunt er ook een bijzondere twist aan geven. Reken bijvoorbeeld pas het antwoord goed als ze een film kunnen noemen waar hij of zij in heeft gespeeld. Of toon één foto waarop een hoop acteurs staan en schat hoeveel Oscars, Emmy’s en BAFTA’s ze samen hebben gewonnen. Aan jou de keus.

Het is alweer een tijdje geleden, maar Vrijmibro heeft wel degelijk zelf pubquizzen gemaakt! Wil je weten hoe die eruit zagen? Verdiep je dan in onze online pubquizzen en verlies jezelf compleet in de moeilijkste vragen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: