fruitvliegjes-val-maken-port

Fruitvliegjes in de val lokken? Gebruik eens een glas port!

Heb jij er ook al zoveel last van? Denk je in de keuken op kantoor rustig koffie te zetten, zwermen er talloze fruitvliegjes rond het aanrecht. Het is niet alleen irritant, maar oogt niet erg fris. Er is ergens een leuke oplossing voor dit probleem: port. Wil jij dus fruitvliegjes verjagen en verdelgen? Dan ben je hier aan het juiste adres voor het lekkerste advies!

Fruitvliegjes en port

Het klinkt als een slecht excuus om op je werk een fles port te ontkurken, maar niks is minder waar. Om fruitvliegjes te bestrijden is een glas port een klein wondermiddel. Het zoetige, alcoholische drankje trekt de kleine beestjes aan alsof het niks is en dus is het een kwestie van tijd voordat jij alle fruitvliegjes verdelgt. Het enige wat je hoeft te doen is ’s avonds een glas in de keuken te zetten. Kom de volgende ochtend terug en je ziet direct dat het glas vol zit met het kleine grut. Doe dit twee à drie dagen en je bent zo van dit probleem af!

Lees ook: zo serveer jij makkelijk een koud cocktailglas!

Andere manieren om te vangen

Hoewel het opentrekken van een fles port voor velen als muziek in de oren klinkt, is het niet de enige manier om fruitvliegjes te vangen. Zo zijn er voldoende andere zoetigheden waarmee jij ze kunt vangen. Denk bijvoorbeeld aan stroop, een combinatie van azijn en appelsap en balsamico.

En aangezien voorkomen beter is dan genezen is het ook zaak om alles zo schoon mogelijk te houden. Gooi alles op tijd weg, maak de afvoer schoon en doe regelmatig de afwas. Dan geef je fruitvliegjes geen reden om rond de keuken te zwermen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: