Weekend-Londen-Britse-Verkiezingen

Is met de Britse verkiezingen een weekendje Londen handig?

51,9%. Dat was het percentage van de Britse stemmers die op 23 juni 2016 besloten dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zou verlaten. Nu, bijna een jaar later, wordt er opnieuw gestemd. Dit keer om meer draagvlak in het parlement te creëren. Een deel hoopt dat premier Theresa May haar meerderheid behoudt, een ander deel hoopt van niet en dan heb je nog de koopjesjagers. De mensen die vurig wensen op een grote meerderheid van de Conservative Party en dat daarmee de koers van de Britse (opnieuw) in elkaar stort. En niet zonder reden, want dat maakt een weekend naar Londen zomaar een stuk voordeliger.

Brexit

Laten we bij het begin beginnen. Deze verkiezingen staan voor Theresa May vooral in het teken van het behalen van een absolute meerderheid in de Britse politiek (meer dan 50%). Op die manier wordt het afhandelen van de Brexit makkelijker voor haar Conservative Party en worden haar wetsvoorstellen in Engeland sneller goedgekeurd. Tegenstander van May is de leider van de Labour-partij Jeremy Corbyn. Hij is groot tegenstander van een vertrek van Engeland uit de Europese Unie.

Koers Britse pond

Voor de mensen die azen op een lang weekend naar Londen (of een andere Engelse stad) is er wellicht goed nieuws. Toen de Britse stemmers voor een vertrek uit de EU kozen, stortte de koers van de Britse pond in elkaar. Vlak na de uitslag was er een daling van maar liefst 10%! Het laagste punt sinds 1985. Oké, de euro daalde ook in waarde, maar niet zo hard als het pond. Nou zal dat niet al te lang duren, dus moet je snel je slag slaan. En hoe doe je dat beter door met spoed een weekend naar Londen te boeken. Een prima plan, zolang je niet als een typische toerist door de straten banjert.

Bezienswaardigheden weekendje Londen

Mocht je inderdaad de keuze maken om naar het eiland te gaan, dan is het handig om te weten wat je er allemaal kunt doen. Nu is Londen zo’n grote wereldstad dat iedereen alle hotspots kent. Toch zetten wij ze onder elkaar. Is het niet voor degene die er nooit is geweest, dan is het wel om je geheugen op te frissen.

  • Londen Eye
  • Warenhuis Harrods
  • Buckingham Palace
  • Tower Bridge
  • Big Ben
  • The British Museum
  • Hyde Park

We kunnen wel eindeloos doorgaan, maar als je meer visueel ingesteld bent, is het handig om dit filmpje hieronder te bekijken.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

2 comments

Comments are closed.