allies-creek-kopen-australie

Australisch dorp staat voor spotprijsje te koop, maar er is een catch!

Een huis kopen is in Nederland tegenwoordig niet meer te doen. De prijzen schieten door het dak en je moet krom liggen om in het kleinste studiootje van Amsterdam plaats te nemen.

In Australië krijgen ze niet zoveel mee van deze gekte, want daar zijn de woningen nog altijd voor een appel en een ei op te rapen. Sterker nog: je kunt een compleet dorp kopen voor een heel zacht prijsje. In de deelstaat Queensland staat Allies Creek (ten noordwesten van Brisbane) namelijk te koop voor € 320.000!

Dorp Australië kopen

Door de extreem lage prijs klinkt dit aanbod te mooi om waar te zijn en in veel gevallen is dat ook zo. Bij Allies Creek ligt dit echter iets anders. Hier heeft de extreem lage prijs een ‘normale’ reden.

Lees ook: emigreer naar Amerika en krijg 10.000 dollar!

De twaalf woningen van het kleine dorpje (met zo’n 150.000 vierkante meter grond) waren oorspronkelijk bedoeld om er werknemers van een houtzagerij te vestigen. Dit liep echter mis toen dat bedrijf in 2008 dicht ging en de inwoners het dorp weer verlieten.

Daarna kochten Natali Williams en haar man het dorpje in 2010, om er een caravanpark van te maken. Maar toen haar man een paar jaar later overleed, zette Natali het dorpje in 2015 voor 1,34 miljoen euro te koop. Toen was het nog een normale prijs, maar doordat niemand het wil kopen zakte deze hopeloos in elkaar. Na drie jaar hoef je nog maar een bedrag van iets meer dan drie ton neer te leggen.

Onderhoud

Wie de foto’s van het dorpje Allies Creek bekijkt, ziet meteen dat je er niet direct in kunt trekken. Er zal behoorlijk wat onderhoud aan gedaan moeten worden. Voor iedereen met twee linkerhanden is het een kleine afknapper, maar niet als je ook maar een beetje handig bent. Dan trommel je jouw vrienden op om dit spotgoedkope avontuur aan te gaan, toch?!


Bron beeld: Realestate.com.au

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: