alpen-belkimmen-skippybal-03

Gek of geniaal? Man trotseert Alpenreuzen op zijn skippybal

Soms zijn er van die dingen in de wereld waarvan je niet wist dat je het wilt, totdat je het met eigen ogen hebt gezien. Steven Payne heeft hiervoor gezorgd. De leraar natuurkunde slaagde er namelijk in om de alpenreuzen over te komen met een skippybal. Het staat misschien niet in ons lijstje met vetste manieren en plaatsen om te hiken met je vrienden, maar hier hebben we groot respect voor! De vraag is alleen: waarom zou iemand dit überhaupt willen doen?

Tegenover The Daily Mail verklaart Steven zijn opvallende keuze. Zo kwam zijn keuze om met een skippybal over de Alpen te reizen tot stand na een gesprek met een dakloze man, voor wie hij eerder lunch had betaald. “Ik vroeg – onder het genot van een steak en bruine bonen – hoe moeilijk het in Chichester is om als dakloze te leven. Hij antwoordde: ‘dat is alsof je met een skippybal de Alpen beklimt’. Dat is iets onmogelijks waarvan je nooit denkt dat je het moet ondergaan, totdat het zover is.”

alpen-belkimmen-skippybal-01

Skippyballend de Alpen over

En zo was het zaadje voor dit bizarre idee bij Steven geplant. Hij bestelde het kinderspeelgoed op internet, kleedde zich (expres) op een bizarre manier en begon na acht maanden voorbereiding aan zijn reis. 1 augustus ging hij op pad naar Bardonecchia, om vanaf daar een reis van 122 kilometer naar Grenoble af te leggen. En hoewel het bloed zweet, tranen en vier verschillende skippyballen kostte, is hij wel in deze missie geslaagd.

“Ik bereikte een hoogte van bijna 7000 voet, tweemaal de hoogte van de berg Snowdon, een kwart van de hoogte van de Everest en bereikte na 17 dagen Grenoble in Frankrijk. Ik nam vier skippyballen mee, genaamd Hanniball, Nelly, Bouncy McBounceface en Napoleon Blownapart. Zelf had ik last van een hitteberoerte, hoogteziekte en een verwrongen knie. En ik moest mezelf en mijn kleding vaak wassen in bergstromen die extreem koud waren, omdat ze in feite resten van hoge gletsjers waren.”

alpen-belkimmen-skippybal

Het complete verhaal van Steven is op zijn facebookpagina te lezen. Wil je ook op avontuur, maar kies je liever een reis door Azië? Bekijk dan hier de mooiste plekken om door het continent te backpacken.

Bron beeld: TheDailyMail

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: