ajax-internazionale-2006

Terugblik: het Ajax van 2006 in de Champions League tegen Inter

Het hoge woord is er dan eindelijk uit: Ajax wordt in de achtste finales van de Champions League gekoppeld aan Real Madrid. Nadat de Amsterdammers ongeslagen de groepsfase van het miljardenbal doorkwamen, volgt nu het tweeluik met de titelhouder van de afgelopen drie jaar. En daarmee krijgt Ajax voor het eerst in dertien jaar weer de kans om door te dringen tot de laatste acht van Europa. Dan ga je je toch afvragen: hoe zag het elftal van toenmalig coach Danny Blind er in 2006 uit?

Ajax in de Champions League

Ook in het seizoen 2005/2006 was er een voorronde nodig om in Europa’s grootste clubtoernooi te komen. Destijds werd er over twee duels gewonnen van het Deense Brøndby IF.

De groepsfase werd een niet al te grote horde. De Amsterdamse ploeg belandde in een groep met Arsenal, Sparta Praag en FC Thun. Door elf punten te sprokkelen eindigden ze als tweede achter Arsenal. De man die verantwoordelijk was voor de meeste treffers? Good old Yannis Anastasiou, die thuis tweemaal raak schoot tegen FC Thun en in Zwitserland eveneens voor één van de vier treffers tekende.

Elftal tegen Internazionale

De knock-out fase zorgde voor een zware loting tegen de Italiaanse grootmacht Internazionale. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat deze over twee duels verloren ging. Wat wel opvallend was, was dat Ajax in de Amsterdam Arena (inmiddels Johan Cruijff ArenA) knap een punt pakte. Sterker nog: het stond na twintig minuten zomaar met 2-0 voor! De pas aangetrokken Klaas-Jan Huntelaar en Mauro Rosales tekenden voor de treffers. Het mocht echter niet baten, want in de tweede helft trokken Dejan Stankovic en Julio Ricardo Cruz de stand gelijk. Daarna was het een snel verteld verhaal. In Italië velde Stankovic het definitieve vonnis en was het einde verhaal voor de Ajacieden.

De grote vraag is alleen: hoe zag het elftal van Ajax er destijds uit? We stelden de vraag aan het begin van dit artikel en nu is het tijd om daar gehoor aan te geven!

De basiself tegen Inter in Amsterdam:
Stekelenburg; Trabelsi, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson; Maduro, Lindenbergh (c), Boukhari; Rosales, Huntelaar, Rosenberg.

En de startende elf in het Giuseppe Meazza:
Stekelenburg; Trabelsi, Maduro, Vermaelen, Juanfran; Pienaar, Lindenbergh (c), Boukhari; Rosales, Huntelaar, Rosenberg.

En voor de geïnteresseerden: dit waren de bankzitters:
Vonk, Boakye, Timisela, Sarpong, Schilder, Charisteas, Babel.

Nu is het dus tijd voor het Ajax van 2018 om te doen wat de ploeg dertien jaar geleden naliet. De wedstrijden tegen Real Madrid worden in februari afgewerkt.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: