airbnb-centrum-madrid

Airbnb in het centrum van Madrid? Binnenkort niet meer

Wie plannen heeft om deze zomer naar Madrid te reizen en zo goedkoop mogelijk te overnachten, moet de optie van Airbnb niet te serieus nemen. In de Spaanse hoofdstad zijn ze de toeristen die hier gebruik van maken beu en overwegen ze om de dienst in de ban te doen. Bezoekjes aan het historische centrum of het Estadio Santiago Bernabéu – de thuishaven van Real Madrid – zullen hiermee misschien niet afnemen, maar slaapplekken eromheen worden zo moeilijker verkrijgbaar.

Negatieve ervaringen

In Madrid ligt er op dit moment een wetsvoorstel op tafel die het moeilijker maakt om je woning beschikbaar te stellen voor de ‘online marktplaats voor kamerverhuur’. Maar liefst 95 procent van alle Airbnb-logementen worden in het centrum weggevaagd, waarmee de gemeente Madrid tegemoet komt aan de Spaanse lugareños. Zij kunnen door de wildgroei aan Airbnb-woningen zelf geen leefruimte meer vinden voor een betaalbare prijs.

Lees ook: beleef de ultieme Zuid-Europese roadtrip!

Hier houdt het echter niet op, want ook de verhuurders van complete gebouwen moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen als hoteluitbaters. Zo mogen appartementen niet meer dan 90 dagen per jaar worden verhuurd aan toeristen. Ook moeten de flats een eigen toegangsdeur krijgen.

Airbnb Amsterdam

Madrid is lang niet de enige Europese stad die zich groen en geel ergert aan alle Airbnb-woningen. In Amsterdam hebben we er ook de nodige negatieve ervaringen mee. Zo is er ook hier sprake van de zogenaamde ‘pandjesbazen’ en is de prijs om in Amsterdam bij Airbnb te huren hoger dan in een normaal hotel (gemiddeld elf euro). Ook zijn er de nodige klachten over gasten die zich niet weten te gedragen in onze eigen hoofdstad.

Bron: Travelandleisure

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: