lekker-veel-patat-mmmmm

Gekkies slaan opnieuw toe! ‘voortaan zes patatjes per maaltijd’

We mogen tegenwoordig ook helemaal niks meer. In een wereld waarin vlees steeds meer een taboe wordt en melk symbool staat voor witte overheersing, moet je als man goed op je tellen letten voordat je iets in je mond stopt. Daar komt nu iets nieuws bij: patat (of friet, wat jij wilt).

Onderzoeker Eric Rimm liet onlangs in de New York Times optekenen dat we niet teveel van de aardappelschijfjes mogen eten. Wat hij dan verantwoord vindt? Een aantal van zes frietjes. Voor een hele maaltijd wel te verstaan. Er zijn mensen die dat in één hap eten!

Zes patatjes per maaltijd

Omdat Vrijmibro als waakhond van de journalistiek graag het verhaal van twee kanten wil belichten, citeren we hier de uitspraken van Dr. Rimm, die patat beschouwt als ‘een zetmeel bom’. Het is immers altijd belangrijk om naar een ander te luisteren.

There aren’t a lot of people who are sending back three-quarters of an order of French fries. I think it would be nice if your meal came with a side salad and six French fries.

Uiteraard vond Twitter er ook het hare van:

Natuurlijk zijn we niet helemaal achterlijk. Teveel friet is – zoals heel veel dingen – niet goed voor je. Maar als ultiem tegengeluid op Dr. Rimm plaatsen we hier wel een filmpje van hoe iemand één miljoen frietjes van de McDonald’s eet.

Mocht je de komende tijd extra veel van friet willen genieten? Dan ben je bij Dr. Pieper aan het juiste adres. Daar kun je namelijk het patatje met een speciale wietsaus bestellen. Ideaal voor een topavond met je vrienden!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: