jack-daniels-whisky-duurder-import

Whiskyliefhebbers betalen meer voor Jack Daniel’s na importheffing

Slecht nieuws voor alle liefhebbers van whisky in Europa. Fijnproevers moeten helaas meer geld neerleggen voor een fles Jack Daniel’s. Niet vanwege nieuwe accijnzen op alcohol, maar door de importheffing van de Amerikaanse president Donald Trump.

Door het economische beleid van The Donald worden er extra heffingen gevoerd op de (Europese) import van Amerikaanse producten. Bedrijven die staal en andere goederen als jeans, motoren en whisky naar ons land halen moeten een extra tarief van 25% neerleggen. Deze heffingen zijn sinds afgelopen vrijdag 22 juni ingegaan.

Hogere prijs whisky

Als gevolg daarvan bracht Brown-Forman, moederbedrijf van Jack Daniel’s, naar buiten dat zij verwachten dat de prijzen van hun whisky in de schappen ongeveer 10% duurder zullen worden. Dat betekent dat je per fles ongeveer vijf euro extra moet betalen.

Nederland is bij lange na niet het enige land wat meer moet betalen voor Jack Daniel’s. Het merk wordt naar meer dan 170 landen geëxporteerd, waardoor een groot deel van de wereld extra centjes op tafel moet leggen.

Duurste fles

Ben je een echte verzamelaar van de sterkedrank, dan krijg je van deze prijsstijging geen zweet op je voorhoofd. In mei van dit jaar werd namelijk tweemaal het record gebroken van de duurste whisky ooit. Destijds werd er in beide gevallen meer dan een miljoen dollar betaald. Dan maakt dat kleine beetje extra bij Jack Daniel’s ook niet meer uit.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: