Anti020week-Foto-Ajax-Joden

Walging om ‘anti-Ajaxfoto’: “toen 020 nog maar één ster had”

Over extreem misplaatste grappen gesproken. In aanloop naar de Klassieker Feyenoord – Ajax van aanstaande zondag duikt er opeens een foto op waarvan je spontaan niet goed wordt. Op een foto uit 1944 uit de Tweede Wereldoorlog zijn de jongetjes Avram (5) en Emanuel Rosenthal (2) te zien, met een davidster op hun kleding geborduurd. Aanleiding voor Feyenoordfans (zogenaamde fans) om er een meme van te maken met de tekst ‘Toen 020 nog maar één ster had’. Avram en Emanuel Rosenthal werden kort na het nemen van de foto vermoord.

Centraal Joods Overleg (CJO)

“Enorme laagheid en smeerlapperij.” Dat is hoe het Centraal Joods Overleg deze actie noemt. En zij zijn niet de enige die de foto met een omgekeerde maag afkeuren. Op Twitter wordt eveneens met afschuw gereageerd op de rondzwervende foto, oorspronkelijk geplaatst door het Instagram-account feyenoordnews.010.

Pop Vermeer

Het is niet voor het eerst (en waarschijnlijk ook niet voor het laatst) dat Ajax- en Feyenoordsupporters het vuurtje rond de Klassieker op smakeloze wijze aanwakkeren. Begin 2016 hing eenn man in de ArenA een pop van Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer op (oud-Ajacied) waarbij een touw om zijn nek hing en op het shirt in grote letters ‘NSB’ stond. Hij kreeg hiervoor tachtig uur werkstraf.

Bron: AD

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

One comment

Comments are closed.