Tour-de-France-saai

Zo maak je de Tour de France een stuk aantrekkelijker

Het zit er weer op. Na drie weken koersen is de Tour de France tot een einde gekomen. En wat we vooraf allemaal verwachtten is ook uitgekomen. Christopher Froome wint zijn vierde Ronde van Frankijk, Marcel Kittel schrijft een handvol etappes op zijn naam en een Fransman (Warren Barguil) werd door de jury verkozen tot meest strijdlustige renner van de Tour. Niks mis mee, maar er was deze Tour één groot probleem: er leek geen eind aan te komen. Je moest je soms letterlijk door de ritten worstelen om wakker te blijven. Tijd om daar verandering in te brengen!

Lees ook: Alle wielerclichés die je moet kennen

Tips voor een leukere Tour

Je zou het niet zeggen, maar deze Tour de France was er één met bijna de hoogste gemiddelde snelheid aller tijden (bijna 41 kilometer per uur). Iets waar je niets van terugziet. Deze Ronde liep namelijk niet over van spektakel. Met deze tips komt daar hopelijk verandering in. Of de wielerbond UCI ze zal lezen is de vraag, maar je kunt altijd een poging wagen!

Kortere etappes
Vlakke ritten van bijna 200 kilometer waarbij een kopgroep zonder reden vooraan rijdt en vlak voor het einde obligaat wordt teruggehaald? Doe even normaal! Wie kijkt daar nou van begin tot eind naar? Etappes van 140 of 150 kilometer zijn al een stuk korter, en de afstand die je weghaalt maakt geen verschil.

Kleinere ploegen
Hoe kleiner de ploegen, hoe lastiger het wordt om de koers te controleren. Team Sky heeft Froome makkelijk aan de eindzege geholpen, omdat ze op afstand de beste ploeg hebben. Iedere aanval kunnen ze eenvoudig neutraliseren. Maar dat wordt al een stuk moeilijker als je met kleinere ploegen rijdt. In plaats van negen renners naar zes? Het zou een wereld van verschil maken.

Gooi het rode rugnummer om
Maak er een apart klassement van (in plaats van een jurysport), net zoals bij alle truien. Leg bijvoorbeeld (zoals bij tussensprints) meetpunten aan waar punten voor het rode rugnummer te verzamelen zijn. Degene met de meeste punten op één dag wint het rode rugnummer. Heb je de meeste punten aan het eind van de Tour de France? Dan win je dat klassement.

On board-camera’s bij de ploegleiders
We hebben allemaal wel eens beelden tijdens De Avondetappe gezien van ploegleiders die in de auto vol adrenaline aanwijzingen geven en hun renners naar de overwinning schreeuwen. Laat dat ook eens tijdens de rit zien! Op de momenten dat er even geen leven in de Tour zit, laat je deze beelden zien. Alles om de kijker aan je te binden.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

One comment

Comments are closed.