thuiswerken-tips-eigen-bedrijf

Tips voor het leed dat thuiswerken heet; deel 5: een eigen bedrijf

In de tijd dat flexibel werken de nieuwe standaard is geworden, heeft thuiswerken een enorme vlucht genomen. Aan huis werken heeft weliswaar een hoop voordelen, maar voor veel mensen is het iets wat ze liever niet doen. Die nemen de files en hun oersaaie kantoor graag voor lief, omdat ze zo beter presteren. Toch komen we er niet onderuit om ook weleens met de laptop aan de keukentafel te bikkelen.

Om ervoor te zorgen dat je ook thuis optimaal presteert, komt Vrijmibro met een speciale reeks. Aan de hand van vijf thema’s geven we tips om thuiswerken zo goed mogelijk te laten verlopen. We beginnen met discipline.

Thuiswerken met eigen bedrijf

Wie net een eigen bedrijf is gestart in de vorm van een website (of iets anders wat je van huis uit kunt doen) heeft geen keus. Die moeten simpelweg thuiswerken. Dat kan echter met bloed, zweet en tranen gaan, want vanuit je eigen stek werken kan behoorlijk wat druk en stress met zich meebrengen. Tijd om tips voor te schotelen die dit (hopelijk) iets minder maken.

Creëer een eigen plek

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar is oneindig veel beter dan op de bank in de woonkamer werken. Richt daarom je eigen werkplek in! Misschien heb je wel een aparte kamer die hier geschikt voor is, of richt je jouw slaapkamer anders in, maar doe iets! Het geeft je de rust om geconcentreerd aan de slag te gaan.

Ruim vaak op

Dit hoor je eigenlijk ook ‘gewoon’ op kantoor te doen, maar thuis is dit cruciaal. Als je weet dat er twee kamers naast van je een wirwar aan dossiers en papieren ligt, neemt de onrust alleen maar toe. Zorg er dus voor dat je dit netjes gesorteerd hebt, dan kun je met een gerust hart de rest van de dag iets anders doen.

Ontvang mensen buiten de deur

Heb je klanten met wie je een belangrijke afspraak hebt? Spreek dan niet thuis af. Het staat niet alleen raar, maar voor jezelf is het ook goed om eens ergens anders te zijn. Kies in plaats daarvan voor de lobby van een hotel of een plek waar je lekker kunt eten.

Werk niet te lang door

Als start-up is het soms nodig om lange dagen te maken, maar ga niet te lang door. Is niet goed voor je gezondheid en ook niet voor de helderheid van je geest. En mocht je toch nog langer doorgaan, dan doe je dit uiteraard niet op de bank, maar in je werkkamer.

Benieuwd naar alle tips die Vrijmibro op het gebied van thuiswerken geeft? Bekijk dan het volledige overzicht en lees je helemaal in!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: