Met deze 7 simpele tips heb je een snellere WordPress site

Iedereen die een bedrijf of blog heeft, wil dat zijn site zo snel mogelijk laadt. Niet alleen omdat een trage site vervelend is, maar ook omdat jouw SEO-ranking bij Google omhoog schiet. Toch zijn er veel (onbewuste) fouten die gemaakt worden. Gevolg? Een grote groep (potentiële) klanten of lezers die je misloopt.

Om daar verandering in te brengen, zijn hier 7 tips, zodat jouw site sneller laadt dan ooit!

Tips voor een snellere website

1. Let op je template

Als jouw website via WordPress draait, is het belangrijk eerst een goed thema te kiezen. Veel mensen gaan voor een template met heel wat toeters en bellen, maar dat gaat vaak ten koste van je snelheid. Kies dus voor een simpel, maar mooi template. Via ThemeForest kun je opties als ‘responsive’, ‘clean’ en ‘minimal’ aanvinken. Handig, want zo heb je minder keuzestress én kies je voor een snellere website.

2. Crop je foto’s

Het is één van de simpelste dingen om te doen en toch vergeten hordes mensen het. Als je voor jouw blog die ene perfecte foto hebt gevonden, is het verstandig om de bestandsgrootte te verkleinen. Vaak heeft jouw computer al een functie om dit te doen. Maar als dit niet lukt, heb je altijd nog pixlr.com. Via deze mini-versie van Photoshop maak je foto’s kleiner én pas je direct de afmetingen aan, zodat al jouw foto’s een geheel vormen.

Let daarnaast op het type foto dat je uploadt. Eentje met ‘.png’ op het eind, neemt veel meer ruimte in, dan ‘.jpg’.

3. Embedden van social media

Het plaatsen van een tweet of foto van Instagram staat zo leuk, maar neemt ook een hoop ruimte in beslag. We laten meteen zien waarom, want dan is de boodschap direct helder.

Dit is wat jij ziet:

Maar dit is wat Google ziet:

4. Gedag tegen gifjes

Gebruik deze NIET! Het staat ontzettend hip om tussen de alinea’s van een leuk artikel wat gifjes van een beroemde film te doen. De realiteit is dat ze niet alleen veel data (en dus snelheid) in beslag nemen, maar ook erg lang laden. Neem hier dus afscheid van als je een snellere website wilt hebben.

5. Houd je site op to date

Net als bij je mobiel is het goed om de updates van je website direct uit te voeren. Doe je dit niet, dan wordt jouw site niet sneller, maar juist langzamer. Een simpele tip, die mensen vaak uit gemak niet of te laat doen.

6. Weinig plugins

Hoe minder plugins jouw website gebruikt, hoe sneller die draait. Vergelijk het met een kerstboom. Een kale boom weegt (relatief) niet zo veel. Maar per bal (je plugin) voelt het steeds iets zwaarder aan. Totdat de boom is volgehangen en je ‘m nauwelijks nog kunt tillen.

Betekent dit dat je helemaal geen plugins moet gebruiken voor een snelle website? Download er in elk geval zo min mogelijk, al heb je sommige hard nodig.

7. Check je hosting pakket

Het klinkt stom, maar is echt zo: money talks. Zit je op je centen, om zo kosten te besparen? Dan krijg je minder schijfruimte. Omgekeerd is ook het geval. Je betaalt meer, maar hebt ook één groot voordeel: meer schijfruimte en dus ook een snellere website! Tijd dus om de kosten en baten tegen elkaar af te wegen.

Category: Nieuws