last-ogen-werk-computer

Last van je ogen tijdens het werk? Creëer bij elke site deze ‘Dark Mode’

Het is een veelgehoorde klacht van mensen die hun negen-tot-vijf baan achter een computer doorbrengen: pijnlijke ogen. Niet zo gek als je de hele dag naar een fel verlicht scherm staart. Het levert niet alleen tranende ogen op, maar ook nog eens behoorlijk wat hoofdpijn. En hoewel het lijkt alsof je daar weinig tegen kunt doen, is er wel degelijk een Chrome-extensie die jouw werk een stukje dragelijker maakt: de ‘Dark Reader’.

Dark Mode-extensie Chrome

De voornaamste reden dat jij na een dag werken last van je ogen en hoofdpijn hebt, heeft te maken met een fel, wit scherm. Doordat veel websites (de site van Google voorop) een witte achtergrond hebben, kan het felle licht wat daar vanaf straalt voor veel hoofdpijn zorgen. Er zijn sites die een ‘donkere modus’ als alternatief hebben (zoals YouTube), maar over de hele linie zijn dit er veel te weinig. Je kunt als oplossing de helderheid van je scherm lager zetten, maar ook de ‘Dark Reader’ op Google Chrome installeren.

Voordelen ‘Dark Reader’

De Dark Reader zorgt ervoor dat je over elke website een donker filter kunt leggen. Dat zorgt er niet alleen voor dat je ogen meer rust hebben, maar ook dat je ’s avonds makkelijker door kunt werken. Dan heb je niet alleen een donker scherm, maar er is geen scherp contrast meer tussen het licht van je scherm en de donkere ruimte om je heen.

Nadeel ‘Dark Reader’

Er kleven echter ook een paar nadelen aan deze Chrome-extensie. Doordat veel sites niet voorbereid zijn op een dergelijk filter, kunnen de kleuren behoorlijk veranderen. En dat maakt de webpagina er niet bepaald mooier op. Wees er dus op voorbereid welke consequenties Dark Reader heeft.

Een prettige werkomgeving heeft niet enkel te maken met de helderheid van je scherm. Het is ook van groot belang om tijdens warme dagen het kantoor koel te houden. Met deze drie tips zorg je ervoor dat dit zonder al te veel moeite lukt.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: