Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #48: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Vaderdag

Het was natuurlijk zondag Vaderdag. Alle vaders van Nederland werden in het zonnetje gezet en konden de kleiwerkjes van de kinderen in ontvangst nemen. En daarna? Biertje erbij en het WK kijken.

WK voetbal

Voetbalminnend Nederland heeft het hele weekend voor de buis gezeten om naar het WK in Rusland te kijken. We zagen Coutinho schitterend raak schieten, Frankrijk goed wegkwam tegen Australië en Duitsland verrassend genoeg ten onder ging tegen de Mexicanen (1-0).

Le Mans

En wie voor het racen koos, kon 24 uur lang genieten van de endurance-race in Le Mans. Het Nederlandse team met Jan Lammers, Giedo van der Garde en Jumbo-eigenaar Frits van Eerd mocht met een dertiende plaats (negende in de LMP2-klasse) bijzonder tevreden zijn. De winst ging naar het Toyota-team van Fernando Alonso, Sébastien Buema en Kazuki Nakajima.

Pinkpop

Drie dagen lang kon er op het festival van Pinkpop in Landgraaf genoten worden van een aantal grote artiesten. Onder andere Snow Patrol, Bruno Mars, Pearl Jam en Foo Fighters kwamen een mopje spelen. Alle drie de dagen was het vrijwel iedere dag uitverkocht, met zelfs 70.000 bezoekers op vrijdag.

Lees ook: Koffiepraat #47

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: