Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #44: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Het was Moederdag!

Afgelopen zondag was de dag waarop alle moeders van Nederland in het zonnetje werden gezet. Grote vraag is alleen hoe jij en je collega’s het hebben gevierd. Was er sprake van ontbijt op bed, een bosje bloemen (niet van het tankstation, denk erom!) of gingen jullie er een dagje op uit? Het zal vast een geslaagde dag zijn geweest.

Israël wint Songfestival

Ze was als ‘zingende kip’ de topfavoriet voor de eindzege, maar de Israëlische Netta heeft het Eurovisie Songfestival 2018 op haar naam geschreven. Met het kwaliteitsnummer Toy liet ze de nummers twee en drie (Cyprus en Oostenrijk) achter zich. ‘Onze’ Waylon wist geen potten te breken in de finale. Hij eindigde met Outlaw In ‘Em als achttiende.

Eerste podium voor Max

Na alle crashes en uitvalbeurten kon Max Verstappen eindelijk juichen. In de vijfde Formule 1-race van dit jaar pakte hij zijn eerste podiumplaats! Door een verkeerde bandenstrategie van Sebastian Vettel finishte de Nederlander voor de coureur van Ferrari. Winnaar was Lewis Hamilton, zijn ploegmaat Valtteri Bottas werd tweede.

Finaleplaats voor Bertens in Madrid

Kiki Bertens leek lange tijd onstuitbaar op het graveltoernooi in Madrid met zeges op onder andere Caroline Wozniacki en Maria Sharapova, maar in de finale moest Kiki het onderspit delven. Petra Kvitova bleek na een intense driesetter (7-6, 4-6, 6-3) te sterk. Desondanks lijkt dit een prima generale voor het grandslamtoernooi Roland Garros, wat 21 mei begint.

#BZV is er weer!

We hebben er een aantal maanden op moeten wachten, maar Yvon Jaspers heeft ons weer voorgesteld aan een gloednieuw setje vrijgezelle boeren. Dat betekent maar één ding: tassen vol brieven die hen over een paar maanden tegemoet komen. En voor ons, de kijker, betekent het weer spraakmakende televisie, waar miljoenen Nederlanders naar zullen kijken.

Lees ook: Koffiepraat #43

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

 

Category: Nieuws

Tags: