Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #41: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Wereld rouwt om Avicii

In Zweden en de rest van de wereld wordt stilgestaan bij de plotselinge dood van dj Avicii (28). Tim Bergling, zoals hij echt heet, werd dood aangetroffen in Oman. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. De man van LevelsWake Me Up en Hey Brother werd overal herdacht, maar in Utrecht stonden ze er met deze klassieke Wake Me Up-uitvoering van de Dom er het mooist bij stil.

KNVB Beker voor Feyenoord

Voor het derde jaar op rij mag er gejuicht worden in De Kuip! Nadat Feyenoord in 2016 de KNVB Beker pakte en vorig jaar het landskampioenschap vierde, werd nu opnieuw het bekertoernooi gewonnen. In de finale bleken ze veel te sterk voor AZ (3-0). De treffers kwamen van Nicolai Jörgensen, Robin van Persie en Jens Toornstra.

Record Store Day

Het was afgelopen zaterdag ‘Record Store Day’. Op die dag wordt er stilgestaan bij de nieuwerwetse manier waarop er van muziek wordt genoten: via vinyl. Het grote hipsterevent werd in heel Nederland gevierd door in de platenzaken de mooiste elpees te vinden. Je kunt erop rekenen dat de platenspelers volop in gebruik werden genomen.

Dat was het weer

Jazeker, want na een schitterend en zonnig weekend moeten we het nu weer doen met de gebruikelijke Nederlandse temperaturen. Vrijdag, zaterdag en zondag tikten we al gauw de 25 graden aan, maar in vele gemeentes moesten ze het direct bekopen met onweer en zelfs hagel. En nu moeten we het helaas met tien graden minder doen.

Lees ook: Koffiepraat #40

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: