johan-derksen-grolloo-radio

Zo luister je naar de nieuwe radiozender van Johan Derksen: Grolloo Radio

Het is al een tijdje bekend, maar Nederlands bekendste snor heeft naast voetbal nóg een grote passie. Johan Derksen is groot liefhebber van muziek. Niet van dance en R&B, maar van de Amerikaanse blues en soul. Hij heeft nu zijn eigen radiozender in ‘Grolloo Radio’ en zo kun je ernaar luisteren.

Tijdens de Veronica Inside-uitzending van afgelopen maandag bracht hij het nieuws naar buiten. Zelf noemde hij Grolloo Radio het ’tegengif’ op wat er tegenwoordig wordt gedraaid. “Ik vind het verschrikkelijk dat de originele muziekstijlen zoals blues, country, rock en jazz niet meer op de radio gedraaid worden.”

“Er zitten allemaal arrogante kwalletjes achter een bureau die noemen zich muzieksamensteller. Want die domme diskjockeys mogen wel schijtlollige grapjes maken maar niet hun eigen plaatjes uitkiezen.”

Grolloo Radio op Juke

De grote vraag is waar je naar de radiozender van Johan Derksen luistert, want het heeft geen FM station. Online kun je gelukkig wel naar Grolloo Radio luisteren. Via Juke (het Nederland.fm van Talpa) kun je voor nop de samengestelde muziek van Johan Derksen in je opnemen. Zonder onderbrekingen van ‘hippe’ diskjockeys hoor je non stop alle muziek op het gebied van soul, jazz, blues en country.

Via deze link hoef je alleen nog Grolloo Radio te selecteren. Deze verschijnt dan aan de rechterkant van de site, waarna je enkel op ‘play’ hoeft te drukken.

Tour Johan Derksen

In Grolloo zijn ze sowieso wel bekend met de smaak van Johan. In het Drentse dorpje organiseerde Derksen de laatste jaren een bluesfestival. Grote namen als Ringo Starr en Van Morrison kwamen er al eens langs. Ook tourt hij met bands als The Clarks al jaren door het land, om de blues en Americana onder de mensen te brengen. Door de coronacrisis gaat dat nu tijdelijk niet door.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Muziek

Tags: