gratis-hotel-kamer-zweden

Nieuw concept in Zweden: gratis hotelkamer, maar géén social media

Gratis in een hotel verblijven, wie wil dat nou niet?! Voor degenen die zich suf zoeken op het wereldwijde web biedt het Zweedse Hotel Bellora uitkomst. In Göteborg bieden zij een gratis check out suite aan voor drie dagen. Er is alleen één addertje onder het gras: je mag geen social media gebruiken, anders schiet de prijs omhoog.

Gratis hotelkamer Zweden

Het concept zit als volgt in elkaar. De kamer beschikt over een ‘slimme’ lamp, die meet hoe lang jij met je smartphone van alle recreatieve apps gebruik maakt. Hoe ze dat meten. Je kunt pas de Wi-Fi op je kamer gebruiken als je jouw telefoon op de lamp aansluit. Je krijgt dan ongeveer 30 minuten de tijd om op het internet te zitten. Daarna verandert het witte licht in de kleur rood en moet je het volle tarief betalen.

Check ook: Bucketlist-material: de versierde metro’s in Stockholm!

De vraag die overblijft is: waarom zou een hotel dit doen? Moeten mensen niet zelf weten of ze veel of weinig op hun mobiel zitten? Hoewel dit (gedeeltelijk) waar is, geeft Hotel Bellora zelf tekst en uitleg. Zij melden dat hun hotel erop ingericht is om gasten volledig te helpen ontspannen. Daar hoort volgens hen ook het wegblijven op social media bij. In plaats daarvan zien ze graag hoe mensen meer oog voor elkaar en de omgeving hebben.

Smartphone gebruik jongeren

Voor de millennials onder ons zal deze simpele voorwaarde een doorn in het oog zijn. Afgelopen zomer toonde een onderzoek aan dat jongeren op vakantie vrijwel niet zonder hun smartphone kunnen. Sterker nog, het bleek dat bijna eenderde het plaatsen van foto’s op Instagram net zo belangrijk vindt als de vakantie zelf. Eenzelfde aantal wilde niet eens naar een bestemming toe waar geen toegang was tot internet.

Benieuwd naar meer van deze statistieken? Kijk dan hier verder hoe millennials bijna samengesmolten zijn met het dierbaarste in hun leven: de telefoon.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: