formule-1-kalender-2020-corona

De Formule 1 heeft een ‘officiële’ kalender met 8 races (en zo ziet het eruit)

Er is licht aan het einde van de racetunnel! De Formule 1-organisatie heeft een officiële kalender voor 2020 gepubliceerd, met acht races in het ‘post corona tijdperk’. We nemen ze direct met je door en bespreken de kansen van Max Verstappen.

Zoals je als wist, zit de GP van Zandvoort er dit jaar helaas niet bij. Doordat het kabinet grote evenementen tot 1 september verbiedt, maakt Nederland geen kans meer op een F1-race.

Formule 1-kalender

Zo ziet de Formule 1-kalender voor 2020 er anno juni uit. Er wordt echt tweemaal in Oostenrijk en Engeland gereden. Dit is dus geen typefout.

Daarnaast is dit niet de complete kalender. Over een paar weken wordt de rest van het schema bekend gemaakt.

3 tot en met 5 juli: GP van Oostenrijk
10 tot en met 12 juli: GP van Oostenrijk
17 tot en met 19 juli: GP van Hongarije
31 juli tot en met 2 augustus: GP van Engeland
7 tot en met 9 augustus: GP van Engeland
14 tot en met 16 augustus: GP van Spanje
28 tot en met 30 augustus: GP van België
4 tot en met 6 september: GP van Italië

Kansen voor Max?

Dat is de grote vraag. Het mag dan wel een ingekorte kalender zijn, maar een wereldtitel is nog altijd een wereldtitel. Voor Max Verstappen is dit dan ook een lijst van races om met vertrouwen naar te kijken. In Spanje en Oostenrijk (2 keer) was de Nederlander ooit de beste en verder haalde hij alleen in Italië nooit het podium.

Wel zal Verstappen het in al deze races zonder toeschouwers moeten doen. Één van de voorwaarden van het door laten gaan van de Formule 1, is dat er geen publiek aanwezig is. Daarnaast mogen er ook maximaal 2000 werkende mensen op het circuit zijn.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: