blacklist-seizoen-6-beste-crimeseries

Fan van ‘The Blacklist’? Dan zijn deze series perfect voor jou!

Al vijf seizoenen lang kunnen de trouwe kijkers van de crime-serie The Blacklist (te zien op RTL5 en Videoland) genieten van voortvluchtige Raymond Reddington en FBI-agente Elizabeth Keen, die met haar team de meest bizarre en gruwelijke moorden oplost. Deze woensdag is echter de laatste aflevering van het vijfde seizoen en dus zullen veel kijkers in een zwart gat belanden. Nu we wederom een bewogen seizoen achter de rug hebben is het tijd om het gat van ‘Mister Reddington’ op te vullen met deze andere heerlijke crime series!

https://www.youtube.com/watch?v=XihA6GWIBdM

Series die lijken op ‘The Blacklist’

Elementary

Het verhaal en concept van Sherlock Holmes is welbekend. De briljante detective in het 19e-eeuwse Londen ontmoet de nietsvermoedende sidekick Watson en leert hem de fijne kneepjes van het vak. In Elementary steken ze dit concept in een geheel nieuw jasje. Sherlock (Johnny Lee Miller) is een ietwat autistische, ex-drugsverslaafde die een ‘babysitter’ heeft die ervoor moet zorgen dat hij geen terugval krijgt. ‘Babysitter’ Joan Watson (Lucy Lui) leert na een tijdje dat hij met zijn super-deductie een freelance detective is voor de politie. De serie gaat tot op de dag vandaag nog erg sterk met al zes seizoenen, dus genoeg afleveringen om te bingen!

Lie To Me

De relatief bekende serie die gaat over Cal Lightman (Tim Roth). Hij is een professor op het gebied van ‘bedrog’. Hij leest je gezichtsuitdrukkingen en zo kan hij precies zien wat je denkt, wil doen of – inderdaad – checken of je de waarheid spreekt. Hij heeft een team in opleiding die hem bijstaat, wanneer hij weer eens door de politie wordt gevraagd de dader te vinden. De serie is inmiddels afgelopen, maar met drie seizoenen zijn er genoeg minuten aan serie die je weg kan kijken. Als je nooit de tijd hebt genomen deze te kijken, moet je dat nu zeker doen!

House

Wie kent hem niet: Dr. Gregory House (Hugh Laurie). De geniale superdokter en anti-held, die iedereen op hilarisch cynische wijze medisch advies geeft. Iedere keer weer krijgt hij ogenschijnlijk onmogelijke ziektes voor zijn neus geschoven die hij moet ‘oplossen’. Met twee Golden Globes en maar liefst acht seizoenen op zijn naam is House zeker een must-watch. Ben je nog niet overtuigd? Hier een voorbeeld van de smakelijke humor van de serie!

https://www.youtube.com/watch?v=9gku93laoec

True Detective

Een binnenkoppertje, maar als je deze nog niet hebt gezien mis je echt iets in je leven. Met ieder seizoen een ander detective-koppel blijft de serie verfrissend en oh zo goed. Door de briljante regie en een ijzersterk verhaal is dit misschien wel de beste detective serie van het afgelopen decennium. Met Emmy’s en Golden Globe nominaties links en rechts en een 9 (!) op IMdB is dit de serie die je als beetje detective serie kijker moet hebben gezien.

‘The Blacklist’ seizoen 6

Overigens heeft NBC al bekend gemaakt dat er ook een zesde seizoen van deze populaire serie in de maak is. En zoals we van The Blacklist gewend zijn, springen ze niet bepaald zuinig om met het aantal afleveringen. Seizoen 6 zal, net als het reguliere seizoen, over 22 afleveringen beschikken. Met andere woorden: meer dan genoeg tijd om deze serie te bingewatchen!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: