vrijmibo-pubquiz-nederlands-elftal

De Vrijmibro online pubquiz #4: toen ‘we’ het WK 2002 misten

It’s quiztime! Wederom test Vrijmibro jouw kennis in aanloop naar de vrijdagmiddagborrel. En aangezien het Nederlands Elftal gisteren de oefeninterland afwerkte in en tegen Slowakije (1-1, doelpunt Promes) is het tijd om terug te gaan naar het jaar 2001. Het is namelijk niet de eerste keer dat Oranje een WK mist, want in 2002 (in Japan en Zuid-Korea) waren we er ook al niet bij. Toen wist de selectie van Louis van Gaal zich tot ieders verbazing niet te kwalificeren voor dit eindtoernooi. De grote boosdoener: Ierland. Tweemaal werd er met 1-0 verloren. Tweemaal was Jason McAteer de maker van het doelpunt.

Had Nederland een matige selectie? Helemaal niet! Het omgekeerde is juist het geval. Daarom vraagt Vrijmibro aan jou om alle voetballers die Louis van Gaal voor het tweeluik tegen de Ieren opriep in deze quiz te raden. Vijf minuten lang heb jij de tijd om alle negentien spelers op te dreunen en voor de 100% score te gaan. Druk op ‘play’ om te beginnen en laat zien dat jij de échte kenner bent. Daag vervolgens jouw vrienden uit om te zien wie er de meeste goed heeft.


Benieuwd naar alle pubquizzen van Vrijmibro? Klik dan hier!

Bron selectie: Telegraaf
Bron beeld: Flickr

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: