thuiswerken-tips-eenzaamheid

Tips voor het leed dat thuiswerken heet; deel 3: eenzaamheid

In de tijd dat flexibel werken de nieuwe standaard is geworden, heeft thuiswerken een enorme vlucht genomen. Aan huis werken heeft weliswaar een hoop voordelen, maar voor veel mensen is het iets wat ze liever niet doen. Die nemen de files en hun oersaaie kantoor graag voor lief, omdat ze zo beter presteren. Toch komen we er niet onderuit om ook weleens met de laptop aan de keukentafel te bikkelen.

Om ervoor te zorgen dat je ook thuis optimaal presteert, komt Vrijmibro met een speciale reeks. Aan de hand van vijf thema’s geven we tips om thuiswerken zo goed mogelijk te laten verlopen. We beginnen met discipline.

Thuiswerken en eenzaamheid

Er wordt niet veel over gesproken, maar wie dagenlang thuis werkt, wordt vroeg of laat geconfronteerd met eenzaamheid. Want zeg nou zelf, iedere dag jezelf opsluiten en met volle concentratie aan de bak gaan is ook geen pretje. De mensen die je doorgaans ziet zijn de postbode en (als je trek hebt) de pizzakoerier. Tijd om dat te doorbreken met deze handige tips!

Maak gebruik van pauzes

Neem je na een tijdje hard werken een pauze? Besteed deze dan niet door achter het raam naar buiten te staren. Kies er in plaats daarvan voor om een blokje om te lopen of anders een kleine boodschap te doen. Ben je niet alleen even weg achter je computer, maar kom je ook met voldoende mensen in aanraking.

Compenseer in je vrije tijd

En daarmee bedoelen we niet dat je al je vrije dagen tot vier uur ’s nachts in de kroeg moet hangen. Merk je echter dat je last krijgt van eenzaamheid door al het thuiswerken, dan is het belangrijk om vaak met vrienden af te spreken. Even stoom afblazen en niet meer aan je negen-tot-vijf baan denken.

Ga sporten

Doe je dit nog niet, dan is het tijd om je aan te sluiten bij een groepje sporters. Hoeft niet per se de plaatselijke voetbal- of hockeyvereniging te zijn. Je kunt namelijk met anderen een stukje hardlopen, fietsen, zwemmen of fitnessen. Het maakt je hoofd even leeg en geeft je energie om er de volgende dag weer tegenaan te gaan.

Regel iets met je baas

Als je eigen baas bent, is dit natuurlijk niet te doen, maar ga anders met je baas om de tafel zitten. Geef simpelweg aan dat je schoon genoeg hebt van al die dagen thuiswerken en vraag hem om tips, of werk vaker op kantoor. Soms ligt het antwoord op eenzaamheid tijdens het thuis werken meer voor de hand dan je denkt.

Benieuwd naar alle tips die Vrijmibro op het gebied van thuiswerken geeft? Bekijk dan het volledige overzicht en lees je helemaal in!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: