tips-studieontwijkend-gedrag

Dit zijn de beste manieren om grote en moeilijke opdrachten aan te pakken

We komen vroeg of laat allemaal een moment tegen waarop we een opdracht voor ons werk moet aanpakken die zo groot is, dat je niet weet waar je moet beginnen. Je baas legt de reusachtige taak aan je voor, jij zegt uit beleefdheid ja en komt er vervolgens achter dat het bitter tegenvalt. Wat volgt is een lange periode waarbij je piekert over hoe je dit aanpakt. Pas daarna ga je voorzichtig aan de slag om hier een succes van te maken.

Om ervoor te zorgen dat dit proces niet alleen makkelijker, maar ook sneller gaat, geeft Vrijmibro enkele tips om grote en moeilijke opdrachten handig aan te pakken.

Deel het op in stukken

Als een opdracht voor werk enorm groot is, is het tijd om deze in delen aan te pakken. Je kunt ervoor kiezen om het in ruwe stukken te hakken, maar het kan ook nog specifieker. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf elke dag (of iedere paar uur) een klein deel te doen. Op die manier zie je sneller de progressie die je boekt en worstel jij je makkelijker over deze lastige horde.

Vind een motivator

Alleen aan een taak werken is absoluut een hel. Vind daarom iemand bij je altijd terecht kunt en jou van goede tips en motivatie kan voorzien. En wie zegt dat moeilijke taken alleen op werk plaatsvinden? Het kan net zo goed op school of zelfs bij de sportvereniging zijn. Vind daarom iemand met wie je dit doet, of iemand die jou tips kan geven.

Vergeet je perfectionisme

Als er wel één ding is dat zelfs de eenvoudigste opdrachten bemoeilijkt, dan is het wel perfectionisme. Het zorgt ervoor dat je urenlang naar je schermt staart zonder een vin te verroeren. Gooi dat dus volledig overboord en ga gewoon aan het werk. Als je klaar bent, kun je namelijk altijd nog bijschaven om het zo goed mogelijk te maken.

Maak alles niet te moeilijk

Een moeilijke taak op kantoor is niet hetzelfde als een tentamen of examen. Hier zijn geen strikvragen en instinkers, er wordt alleen gevraagd of je iets voor je baas wilt doen. Maak het dus in je hoofd niet moeilijker dan dat het is en ga aan het werk. Dan zul je zien dat veel dingen inderdaad meevallen.

Zo min mogelijk afleiding

We hebben het als Vrijmibro al vaker aangestipt, maar leg die telefoon eens weg! Het is tijdens een pittige opdracht enkel een bron van afleiding. Ook de televisie, social media en etenswaren houden je enkel van je werk af, dus probeer het zonder deze dingen te doen.

Heb je niet alleen een lastige taak voor de boeg, maar moet je dit ook nog eens vanuit huis doen, dan hebben we meer advies voor je. De afgelopen tijd heeft Vrijmibro een vijfdelige reeks online gezet om ‘het leed dat thuiswerken heet’ grondig aan te pakken. Deze zit boordevol tips en helpt je nóg beter te presteren.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: