moto2-fenati-remmen

Remmenknijper Fenati (Moto2) na incident: “moet het in perspectief zien”

De wereld van de Moto2 stond zondagmiddag volledig op zijn kop! In de klasse onder de MotoGP haalde Romano Fenati (links) één van de meest gevaarlijke stunts ooit uit. Wanneer hij en concurrent Stefano Manzi (rechts) met gelijke snelheid naast elkaar rijden, besluit Fenati een lelijk konijn uit de hoge hoed te toveren. Aangezien hij er niet op snelheid voorbij kon, zat er maar één ding op: in de remmen van zijn directe tegenstander knijpen. Gelukkig liep het goed af, maar het is een klein wonder dat Manzi op zijn vehikel bleef. Het is geen verrassing, maar Fenati kreeg voor dit moment een zwarte vlag en twee races schorsing.

Het fragment is hieronder te bekijken.

Reactie Fenati

De hele wereld is het erover eens dat dit iets is wat nooit meer vertoond mag worden, maar toch is Romano Fenati het daar niet volledig mee eens. In een reactie laat de Italiaan weten dat het incident vooral in perpectief moet worden gezien. “Eerst was er contact en daarna duwde hij me van de baan, later deed hij dat nog eens”, aldus Fenati tegenover TV-zender Movistar. “Dat maakt mijn acties natuurlijk niet goed, maar het zijn altijd dezelfde piloten die races van anderen verpesten. Het is geen slimme move, het was gevaarlijk voor hem en voor mij.”

Het meeste opzien wordt echter gebaard wanneer hij zijn statement vervolgd: “Toch moet men dit in perspectief zien. Ze hebben mij gestraft dat ik twee races niet mag rijden, maar laten we zien wat de anderen voor straf krijgen. Ik heb geen interesse om beroep aan te tekenen. Het zijn altijd dezelfde mensen die fouten maken. Het is noodzakelijk dat er eerlijker beoordeeld wordt.”

Het is duidelijk dat we dit soort dingen nooit meer op de baan willen zien, maar het kan nog veel gekker. Zo ontkwam een Daihatsu ternauwernood aan een zware crash op de Nürburgring. Het voertuig ging op twee wielen door de bocht en wist nog net veilig neer te komen. Die bizarre beelden zijn hier te bekijken.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: