quarantaine-gamen-tetris

Dit is waarom je in quarantaine heel veel Tetris moet spelen

Iedereen is dringend op zoek naar wat afleiding, en de wetenschap lijkt hier het ultieme antwoord op te hebben gevonden. Om tijdens isolatie en quarantaine minder stress te hebben, moeten we kennelijk heel veel Tetris spelen.

Je zal nu denken ‘waarom nou weer Tetris?’, maar dat heeft een goede reden. Gamen helpt je om stress te verminderen, maar met games als Call of Duty of FIFA lukt dat niet altijd. Daarom zegt de Universiteit van Californië dat we massaal met Tetris lijnen moeten wegwerken.

Effecten van Tetris

Psychologe Kate Sweeny legt uit dat Tetris de perfecte mix is tussen uitdaging en toegankelijkheid. Met andere woorden: het is moeilijk genoeg om te blijven boeien, maar ook makkelijk genoeg om te ontspannen en genieten. Dit houdt je in de ‘flow’.

“Flow vereist een bepaald evenwicht. Het wordt het makkelijkst bereikt met activiteiten die iemand uitdaagt, maar niet teveel. Je moet duidelijke, haalbare doelen hebben en feedback krijgen over of het onderweg goed verloopt”, is de uitleg van Sweeny.

Tetris is daardoor het ideale spel voor afleiding. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je mentaal beter gaat voelen. Tijd dus om je oude GameBoy af te stoffen of online jouw skills te testen. Het iconische spel staat ook niet voor niets in de Video Game Hall of Fame.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: