Pod-entie episode 4: ‘How I Built This’

Het is maandag en dus is het tijd voor een nieuwe Pod-entie, de rubriek waarbij Vrijmibro de deur openzet voor een wereld die in rap tempo aan het groeien is: die van de podcasts. Links en rechts schieten de audiouitzendingen over de meest uiteenlopende onderwerpen als paddenstoelen uit de grond. Of het nou over sport, films, seks, humor of de actualiteiten gaat: er is altijd wel iemand die jou op dit vlak informeert of entertaint.

Om jou in deze wildgroei van podcasts de weg te wijzen, selecteert Vrijmibro één keer per week een speciale waar jij jezelf in kunt verliezen. Vorige week doken we in de wereld van de 18+ video’s met de podcast Holly Randall Unfiltered. Ditmaal gaat het over iets totaal anders: ondernemen. De podcast How I Built This geeft succesvolle zakenmensen een podium om jou nieuwe inspiratie te geven.

Podcast ‘How I Built This’

Elke week duikt Guy Raz met How I Built This in de wereld van het ondernemerschap. Dat doet hij niet door zelf te roepen wat goed en fout is, maar door gasten uit de internationale top aan te laten schuiven. Oprichters van bedrijven als Kickstarter, Airbnb en Lonely Planet krijgen een uur lang het woord over alle do’s and don’ts.

Welke vragen komen doorgaans aan bod? Van alles en nog wat. Op een succesvol idee komen, omgaan met tegenslag en leiding geven zijn slechts een paar topics. Hier houdt het echter niet op, want hoe gaat niet alleen jouw eigen ego, maar ook je omgeving om met grote sommen geld? Het zijn stuk voor stuk dingen waar men uitgebreid op ingaat.

Je kunt naar de podcast How I Built This op de website van de NPR (HIER) luisteren. Iedere week is er een nieuwe aflevering, dus je zal niet snel om nieuw luistermateriaal verlegen zitten.

Benieuwd welke podcasts Vrijmibro nog meer heeft behandeld? Check dan hier alle afleveringen van Pod-entie. Heb je zelf suggesties? Mail ze dan snel naar dit adres.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: