Hugh-Hefner-Imperium-Playboy-overleden

Hoe Playboy-baas Hugh Hefner zijn imperium creëerde

Blonde bunnies, een pyjama als dagelijkse kledij, en de gedachte dat er een stapel van jouw tijdschriften onder het bed liggen van puberjongetjes. Dat is wat iedereen zich voorstelt bij het leven van de vannacht overleden Hugh Hefner. De beste man is op 91-jarige leeftijd gestorven en laat een erfenis achter waar je u tegen zegt. De invloed die Hugh Hefner heeft gehad strekt verder dan enkel en alleen zijn Playboy-imperium. We gaan het nu niet hebben over hoe het nu verder gaat met Playboy. We brengen simpelweg een ode aan de man waar iedere doorsnee man jaloers op was.

Het begin
Wat misschien niet iedereen weet, is dat Hugh Hefner begon als copywriter bij het mannenblad Esquire. Hier was hij in januari 1952 weggegaan, omdat hij geen salarisverhoging van vijf dollar kreeg. Zeg nou niet allemaal massaal je baan op, want meneer Hefner had lange tijd geen cent te makken. Door goed te netwerken wist hij investeerders (welgeteld 45, inclusief zijn eigen moeder) te vinden voor zijn nieuwe tijdschrift. Aanvankelijk zou het blad Stag Party gaan heten, maar uiteindelijk werd toch voor Playboy gekozen. De eerste editie kwam uit in december 1953 en niemand minder dan Marilyn Monroe, sekssymbool nummer één, sierde de cover. Mede hierdoor sloeg het blad ontzettend goed aan. De eerste editie vloog al 50.000 keer over de toonbank. Ongehoorde cijfers voor een nieuw tijdschrift. In de jaren daarna nam de populariteit van het blad toe en kreeg het ook vaak genoeg te maken met controverses. Het heeft Hugh Hefner nooit kunnen stoppen.

Lifestyle
Datgene waar Hugh Hefner het meest om bekend staat, is natuurlijk zijn bijzondere levenswijze. Een gigantisch huis vol met prachtige vrouwen, welke man droomt er niet van? Daarnaast ook nog eens de hele dag in je pyjama of badjas lopen, wat een weelde. Tussendoor ook nog een beetje tennissen met de elite van Hollywood, heerlijk. Maar vergis je niet! Hugh Hefner moest keihard werken om zijn imperium op de been te houden. Zo zie je maar weer, hoe zwaarder de baan, hoe beter je het gaat hebben. Work hard, Play(boy) hard noemen we dat! Hugh Hefner zal begraven worden naast het graf van zijn eerste covermodel, Marilyn Monroe. En laten we nou even eerlijk zijn: wie wil nou niet voor eeuwig naast haar liggen?

Door: Roland Janssen

Bron beeld: Instagram Playboy

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Vrouwen

Tags: