Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #50: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Max wint in Oostenrijk

In Oostenrijk vierde Max Verstappen zijn eerste Grand Prix-zege van het racejaar 2018. Na een tumultueuze race vol uitvallers mocht hij de grootste trofee in ontvangst nemen. Kimi Räikkönen werd tweede en Sebastian Vettel derde.

Froome niet naar de Tour

Als het in elk geval aan de organisatie van de Tour de France ligt. De reden? Een wet in de reglementen kan iemand weren als “diens aanwezigheid het imago of de reputatie van ASO of het evenement (de Tour, red.) kan schaden.” Dinsdag wordt bekend of dit definitief zo blijkt te zijn.

Van der Poel wint NK Wielrennen

De rood-wit-blauwe trui voor de Nederlands kampioen wielrennen wordt dit jaar door Mathieu van der Poel gedragen. De veldrijder maakte de overstap naar de weg en bleek daarin direct succesvol. In de eindsprint bleef hij Danny van Poppel en Ramon Sinkeldam voor.

Messi én Ronaldo naar huis

Zowel Argentinië als Portugal hebben het vliegtuig weer naar huis genomen. Zij werden al in de achtste finales van het WK uitgeschakeld door Frankrijk en Uruguay. Ook Spanje werd verrassend genoeg geëlimineerd. Rusland bleek na penalty’s te sterk.

Zomerweer slaat weer toe

Het was weer zover: een stralend blauwe lucht en prima temperaturen. Wie het weekend binnen heeft gezeten, heeft zichzelf absoluut tekort gedaan.

Lees ook: Koffiepraat #49

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: