karolina-pliskova-umpire-stoel

VIDEO: Tennisster Pliskova vernielt stoel umpire na verkeerde beslissing

Karolina Pliskova had woensdagmiddag op het WTA-toernooi van Rome absoluut geen controle meer over haar emoties! De Tsjechische nummer vijf van de wereld nam het in de tweede ronde van het graveltoernooi op tegen de Griekse Maria Sakkari en moest na een driesetter het onderspit delven: 6-3, 3-6, 5-7. Een partij om snel te vergeten dus, ware het niet dat Pliskova na afloop de stoel van de umpire met haar racket fors beschadigde.

Lees ook: maak kennis met de tweelingzus van Eugenie Bouchard, Beatrice!

Oorzaak hiervan is een verkeerde beslissing van de wedstrijdleiding op een cruciaal moment in de wedstrijd. Tijdens de derde set, met een 5-5 tussenstand, wordt een bal van Pliskova onterecht uit gegeven, waardoor haar Griekse opponente op een belangrijke ‘advantage’ komt. Doordat er in Rome geen sprake is van een hawkeye-systeem kon er ook niet ‘gechallenged’ worden. Het leverde een stevige woordenwisseling op, waarna haar frustratie de boventoon voerde, met een verliespartij als gevolg. Na afloop liet de 26-jarige Tsjechische op kraakheldere wijze zien dat ze nog altijd niet over de foute call heen was.

En voor degenen die het filmpje op Twitter niet kunnen bekijken, hebben we ook nog het fragment van YouTube. Vanaf 2:40 is te zien hoe ze haar emoties niet meer de baas is.

Robin Haase

Tenniss(t)ers met woede-uitbarstingen, waar kennen we dat ook alweer van? Van onze eigen Robin Haase natuurlijk! De hoogst geklasseerde Nederlander op de ATP-ranglijst (44) liet zijn emoties helemaal de vrije loop, nadat hij merkte dat de muziek buiten het stadion nét iets te hard stond. Het leverde inmiddels legendarische beelden op.

Bron beeld: Facebook Karolina Pliskova

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: