konijnen-hazen-high-five

Het lijkt alsof twee hazen elkaar high fiven, maar niets is wat het lijkt

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar soms zijn die woorden niet op zijn plaats. Het overkwam fotograaf Jonas Beyer, die voor zijn werk in Groenland verblijft. Hij legde een beeld vast van twee arctische hazen, die elkaar in de sneeuw een high five geven. Wie verder dan de foto kijkt, weet wat er werkelijk aan de hand is.

Tekst gaat onder de foto verder.

konijnen-hazen-high-five

High fivende hazen

Jonas zorgde voor het bijzondere beeld terwijl de twee hazen op zoek waren naar voedsel in de sneeuw. Je zou dus denken dat ze na lang zoeken elkaar op menselijke wijze feliciteren. Niets is echter minder waar. Als dit was vastgelegd met een draaiende camera, zou je zien dat ze elkaar te lijf gingen om het voedsel op te eten!

Bekijk ook: de bloedrode zonsopgang die Nederland in haar greep hield!

De 30-jarige fotograaf, die het beeld met -10 graden schoot, kan hartelijk lachen om deze verkeerde interpretatie. “Het ziet er ontzettend grappig uit. Het lijkt alsof deze hazen elkaar high fiven omdat ze eten vonden.”

“De hazen graven in de sneeuw om beneden voedsel te vinden. Wanneer een haas een goede plek vindt, eten ze zo snel mogelijk omdat andere hazen proberen het eten te stelen. Dat leidt tot een gevecht”, vervolgt Jonas Beyer zijn uitleg. “Het was fantastisch om ze in deze kou rond te zien rennen. Niets is beter om zoiets te fotograferen.”

Bron beeld: Jonas Beyer

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: