Gameboycameraman-fotos

‘Gameboycameraman’ maakt mooiere foto’s dan jij

Kijk, fotograferen kan iedereen tegenwoordig. Het enige wat je nog nodig hebt is een goede camera op je smartphone en een handvol leuke filters. Deel het vervolgens op je Facebook- of Instagram-account en laat die likes maar binnenstromen. Wat pas écht leuk is, is als je een invalshoek hebt waar niemand in zijn hele leven op zal komen. En dat is Jean-Jacques Calbayrac gelukt. Onder het pseudoniem Gameboycameraman maakt hij kiekjes met een digitale camera uit 1998 met een extreem lage resolutie: 128×112 pixels. Je krijgt dus bijna niks te zien, maar door middel van een goede setting weet Jean-Jacques de Nintendo-sfeer uitstekend neer te zetten.

Fotomuseum Den Haag

Voor sommigen zal zijn naam niet volledig onbekend zijn, want er was eerder een expositie van zijn werk in het Fotomuseum in Den Haag te zien. Helaas is dat nu niet meer mogelijk, want deze liep maar tot 10 september. Om je toch nog te verblijden met zijn werk zijn hier zijn beste foto’s op zijn Instagram-account.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.