ideale-leeftijd-reizen

Trek er gauw op uit! Na deze leeftijd word je minder avontuurlijk

Dat jonge mensen maar wat graag de wereld rondreizen om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe culturen te zien en te leren kennen is hetzelfde als zeggen dat de paus katholiek is. Niet voor niets is een ‘gap year’ (een jaar reizen na het afstuderen) zeer populair en worden daarbij veelal verre oorden in Zuid-Amerika en Azië uitgekozen. Zeggen we daarmee dat ouderen enkel hun dagen achter de geraniums slijten? Absoluut niet! Maar het is wel een feit dat je minder snel zult reizen naarmate de jaartjes verstrijken. Het is niet alleen een zin die hier zomaar wordt neergezet, maar ook het resultaat van een Brits onderzoek, gepubliceerd op The Independent. Daarin wordt gesteld dat de waaghals in ons na zijn of haar 34ste er minder zin in krijgt.

Familie en carrière

Onder de 2000 deelnemers vond 36% dat het nemen van risico’s minder aanlokkelijk wordt wanneer ze rond hun 30ste levensjaar waren. 34 was de specifieke leeftijd die hier werd aangegeven. De helft van de mensen gaf aan dat dit te maken had met hun eigen fysieke gesteldheid. Die werd vanaf die leeftijd een stuk fragieler. Daarnaast vertelde 30% dat het starten en onderhouden van een gezin de hoogste prioriteit was. Nog eens 15% wilde zijn of haar carrière niet op het spel zetten als het om een gevaarlijke activiteit ging.

Volgens Luke Hales, directeur van de tv-zender Dave, die dit onderzoek in het leven riep, is er ook nog goed nieuws. Hij stelt dat “het onderzoek ook toont dat bijna eenderde van de Britten nog altijd naar de rush adrenaline van bepaalde activiteiten verlangt, en dat er ook geen reden is om rustiger aan te doen.”

Toch is het zaak om op jonge leeftijd – als je de kans hebt – zoveel mogelijk de wijde wereld in te trekken. Hoef je niet alleen tijdens een ‘gap year’ te doen, want verschillende bedrijven staan te springen om mensen die tegen betaling allerlei landen ontdekken en daar, zowel schriftelijk als visueel, verslag van te doen. Waar wacht je nog op?!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: