man-nieuw-zeeland-driftbaan-huis

Man bouwt voor $8000 racebaan om huis waar Max jaloers op zou zijn!

Max Verstappen, eat your heart out! Deze man in Nieuw-Zeeland heeft zijn grote passie, driften, nieuw leven in geblazen. Dit deed hij niet door regelmatig naar een racebaan te gaan, maar door er zelf een te bouwen! Auto-fanaat Takeshi Teruya gaf een kleine 8.000 dollar uit om een mini-circuit om zijn huis aan te leggen. De 37-jarige Japanner kocht het huis in 2013 en had direct de droom om hier zijn grote passie te beoefenen. Maar dit ging niet zonder slag of stoot. Takeshi had de zware taak om gerecycled asfalt te kopen en zelf aan te leggen. Het is 130 meter lang en kostte bloed, zweet en tranen, maar dan heb je ook de natte droom van iedere auto- en driftliefhebber in je tuin!

Driften in je achtertuin

De vader van een zoon en dochter kan zijn geluk niet op! “Ik ben de gelukkigste man van Nieuw-Zeeland. Ik houd van driften sinds ik mijn rijbewijs heb. Het is dan ook meer dan een hobby, het is mijn leven. Maar grond is erg duur in Japan, dus ik kon daar zelfs geen klein stukje bezitten.”

“Toen ik het stukje grond zag, vond ik dat het een goed formaat was om een circuit om het huis heen te hebben en toen liepen mijn gedachten uit de hand. Er zijn over de hele wereld veel autogekken die cool uitziende superauto’s, raceauto’s, driftauto’s of wat dan ook bezitten, maar hoeveel hebben er een circuit rond hun eigen huis?”

In de video hieronder vertelt hij ook dat hij de zegen van zijn buren voor deze luidruchtige hobby heeft. “Zij zijn erg liefdevol. Ze begrijpen mijn passie.” Degene die dit iets minder begrijpt is zijn vrouw. “Nee, ik steun het niet. Wie wil er nou weer een circuit om het huis bouwen?! Hij is helemaal gek.”

https://www.youtube.com/watch?v=wMnK6sTMbtA

Max Verstappen

Max Verstappen kan hier alleen maar van dromen. De kans dat hij in zijn woning in Monaco ooit de kans krijgt om dit te doen is vrijwel nihil. Neemt niet weg dat hij dan weer vlakbij een Formule 1-circuit woont. En mocht dit idee toch ooit opborrelen, dan heeft hij er zeker de centen voor. Hier is namelijk te zien dat onze Max bij de absolute grootverdieners van de Formule 1 hoort.

Bron: Caters

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: